Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

Από νωρίς στα βάσανα

Στην εικόνα φαίνονται οι "απεργοί ναυτεργάτες" μέλη του Π.Α.ΜΕ. που σήμερα (για άλλη μια μέρα) δεν εργάστηκαν στα πλοία, παρεμποδίζοντας και τον απόπλου τους προς τα νησιά. Η απεργία είχε κυρηχθεί και παράνομη από το δικαστήριο αλλά η κυβέρνηση της Ελλάδος (για ακόμη μια φορά) επέλεξε ότι δε θα εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου και θα αφήσει τους επιβάτες και τα φορτία στο έλεος των συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ.

Στην εικόνα όμως η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι οι απεικονιζόμενοι δεν πείθουν ότι είναι ναυτεργάτες. Ηλικιακά μάλλον βρίσκονται σε ηλικία "φοιτητική". 20χρονα παιδάκια, σανδαλοφορούσες νεαρές, κοινώς οι γνωστοί φοιτητοαπεργοί που μεταφέρονται εν σωρώ από το κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδος σε χώρους των κομματικών δράσεων, με μόνη χορηγία μια ροπαλοσημαία και τρεις δόσεις "ιδεολογία" σε υπογλώσσιο.

Η είδηση της απεργίας κάνει πάλι το γύρο του κόσμου, σηκώνοντας άλλο ένα κόκκινο σε όποιον επίδοξο περιηγητή δε βλέπει τις διακοπές σαν περίοδο με "σασπένς". Και αυτό μια μόλις μέρα μετά που ο υπουργός τουρισμού της Ελλάδας διαβεβαίωνε τους ξένους ότι η Ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αποζημιώνει τον κάθε τουρίστα που επηρεάζεται από τέτοια περιστατικά, ή ακόμα και από φυσικά φαινόμενα όπως την πρόσφατη ηφαιστειακή τέφρα. Η προσπάθεια σαφης. Να μην επηρεάσουν το πολυπόθητο τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα ακτιβιστικές - αυτοκτονικές ενέργειες όπως τη σημερινή των συνδικαλιστών του Κ.Κ.Ε. Βέβαια αν και αυτή εφαρμοστεί διότι εδώ και 3 χρόνια η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζεται ως το κράτος κακοπληρωτής, μη εξοφλώντας καν τους πιστωτές του ακόμα και για 30 μήνες!

1 σχόλιο:

Άρχων είπε...

Όταν επιτέλους το ελληνικό κράτος αρχίσει να δικαιολογεί το λόγο ύπαρξης του και μπουζουριάσει τα πιθηκοειδή του ΠΑΜΕ, τότε θα έχει σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης.
Ως τότε λαθρομετανάστες, αναρχικοί, και κομουνιστές χαίρουν παρανοικά αδικαιολόγητης ασυλίας

Related Posts with Thumbnails