Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2010

"Σκληρό" φάουλ

Μα είναι ποτέ δυνατόν; Λειτουργούν στην Κύπρο "εταιρίες είσπραξης" οφειλομένων; Εταιρίες που χρησιμοποιούν μια δική τους "πειθώ" και διευθετούν εξωδικαστικά οφειλές; Εταιρίες που δρουν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας. Αυτή η δήλωση βουλευτή στο κυπριακό κοινοβούλιο προκάλεσε έκπληξη. Ή τουλάχιστον πολλοί που την άκουσαν εξέφρασαν λεκτικά έκπληξη για το γεγονός. Δεν ξέρουν, δεν είδαν κάτι. Αυτό να το πιστέψω. Δεν άκουσαν κάτι όμως; Ο κόσμος τό 'χει τούμπανο!

Και αφού εξεπλάγησαν με αυτό έπεσε ακόμα μια βόμβα, άκομψα και άστοχα η αλήθεια. Ο υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε στη Βουλή ότι μέλη του κοινοβουλίου συνεργάζονται με το "εξωδικαστικό" αυτό σύστημα. Έτσι αόριστα. Και ποιο το άκομψο και άστοχο της ενέργειας του; Ότι δεν ήταν έτοιμος να στηρίξει μια τέτοια σοβαρή δήλωση με κάποια διευκρίνιση ή κάποια περισσότερα στοιχεία. Η επόμενη κίνησή του, μετά που του ζητήθηκαν διευκρινίσεις, ήταν ακόμα χειρότερη. Ο υπουργός δήλωσε ότι ανακαλεί τη δήλωση του. Δεν απολογήθηκε όμως στους βουλευτές. Αντίθετα συμπλήρωσε ότι τη δήλωση την αναιρεί λόγω του ότι είτε δεν έχει είτε δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει στοιχεία που να την υποστηρίζουν.

Προφανέστατα η ενέργεια του υπουργού δικαιοσύνης είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνη. Δρώντας σαν απλός πολίτης, λες και δεν του ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο της δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης, πέταξε απλά λάσπη προς όλους τους βουλευτές, αφού δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφερόταν, κατηγόρησε γενικά για συνεργασία με κυκλώματα, κάτι εξαιρετικά σοβαρό για εκλελεγμένο αξιωματούχο ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει ενδεχομένως επανεκλογή του χρόνου, και όταν απέσειρε την κατηγορία δεν "καθάρισε" αυτούς που κατηγόρησε, αλλά θόλωσε την κατηγορία αναφέροντας ότι δεν μπορεί να παρουσιάσει στοιχεία τώρα για να τη στηρίξει. Άρα, ποια η σκοπιμότητα και ποιο το αποτέλεσμα μιας τέτοιας δήλωσης; Μόνο η δημιουργία εντυπώσεων; Θα ανέμενε κανείς πιο υπεύθυνη στάση από τον υπουργό δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails