Παρασκευή, Δεκεμβρίου 03, 2010

Ενημέρωση και άποψη

Έγραφε πριν καιρό ο chrys στο cyprus blog για τα κυπριακά ΜΜΕ και την ποιότητα της ενημέρωσης που ορισμένες φορές προσφέρουν. Ένα τέτοιο παράδειγμα παρατήρησα σήμερα στο portal που συνήθως διαβάζω για τα κυπριακά νέα, το sigmalive.com. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό portal της Κύπρου (σε επισκεψιμότητα από Κύπρο είναι το 8ο site αυτή τη στιγμή, με βάση το alexa).

Το άρθρο αναφερόταν στην αναπροσαρμογή των τελών μεταφοράς αποσκευών που ανακοίνωσαν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Η μόνη χρηστική πληροφορία που μεταφέρεται, πέραν της είδησης ότι αλλάζουν τα κριτήρια μεταφοράς αποσκευών, είναι οι προτάσεις:
Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης επιθυμεί να μεταφέρει οποιαδήποτε έξτρα κιλό από το επιτρεπόμενο θα πρέπει να πληρώνει το ποσό των €60 για κάθε επιπλέον αντικείμενο που μεταφέρει!.

Τη νύφη σε αυτή την περίπτωση θα πληρώσουν οι φοιτητές και οι οικογένειες με παιδιά οι οποίοι μεταφέρουν συνήθως επιπρόσθετο βάρος από το επιτρεπόμενο.

Για την πρώτη πρόταση, στην πραγματικότητα ο συντάκτης συνένωσε δυο στοιχεία με αποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα. Το έξτρα κιλό και το έξτρα αντικείμενο. Η πληροφορία όπως τη δημοσιεύουν οι ΚΑ στη σελίδα τους:
Χρεώσεις για επιπλέον Βάρος/Τεμάχια Αποσκευών

(α) Επιπρόσθετα Τεμάχια Αποσκευών
Κάθε επιπρόσθετο τεμάχιο αποσκευών πέραν των πιο πάνω δικαιωμάτων[σημ. στην ανακοίνωση παρατίθεται και πίνακας], θα χρεώνεται με το σταθερό τέλος των εξήντα (60) Ευρώ ανά τεμάχιο, με την προυπόθεση ότι το βάρος του δεν υπερβαίνει τα 23 Kgs.

(β) Επιπρόσθετο Βάρος Αποσκευών
Κάθε επιπρόσθετο κιλό αποσκευών πέραν των πιο πάνω δικαιωμάτων, θα χρεώνεται με τέσσερα (4) Ευρώ ανά κιλό.
Για τους φοιτητές δε, υπάρχει ειδική μνεία για βάρος αποσκευών 30 αντί 23 κιλών, ενώ για τις οικογένειες με παιδιά κάθε παιδί με εισιτήριο έχει ίδια δικαιώματα αποσκευών με τους ενήλικες και κάθε νήπιο πρόσθετη αποσκευή 10 κιλών. Laptops, καροτσάκια και κρεβατάκια, σύμφωνα και πάλι με την ανακοίνωση, μεταφέρονται δωρεάν.

1 σχόλιο:

chrys είπε...

Κατακρίβειαν το άρθρο είναι απο το inbusiness. Αν προσέξεις και αυτό το άρθρο είναι του Σωκράτη Ιωακείμ ("βάζω στο τέλος των τίτλων ΟΕΟ").

Το παιδί γράφει τα περισσότερα απο τα άρθρα του IB. Κάποια απο αυτά είναι απλά copy-paste, κάποια χαμηλού επιπέδου (όπως το πιο πάνω) και κάποια είναι αρκετά καλά (ειδικά οι συνεντεύξεις).

Νομίζω πρέπει να έχει αρκετή πίεση για να δημοσιεύει ένα αριθμό άρθρων καθημερινά. Για αυτό κάποια απο αυτά έχουν λάθη ή ανακρίβειες(όπως το πιο πάνω) και κάποια είναι απλά copy-paste.

Δεν τον δικαιολογώ και το βρίσκω απαράδεκτο ένας δημοσιογράφος να γράφει πρόχειρα ένα άρθρο απλά νομίζω το συγκεκριμένο άρθρο είναι απλά προχειρότητα.

Είμαι σίγουρος όμως ότι εάν του στείλεις ενα email socratis@imh.com.cy θα σου απαντήσει.

Related Posts with Thumbnails