Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

Στιγμές επανάστασης

Προσπαθώ να καταλάβω τον "σοβαρό λόγο" ο οποίος οδήγησε σύσσωμη την Ελληνική Κυβέρνηση, και τα συν αυτή ΜΜΕ, να ξεσπάσουν σε φωνές το τελευταίο τριήμερο. Τί είπε τελικά η "τρόικα" που ήταν τόσο παράλογα εξωφρενικό; Μπορείτε να μειώσετε το χρέος σας πωλώντας περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου. Και που είναι ο παραλογισμός σε αυτή τη θέση;

Τί ακριβώς σε αυτή την τοποθέτηση έφταιξε, ώστε να ξεσπάσουν (θεατρινίστικα) όλοι οι σοσιαλιστές του κυβερνώντος κόμματος; Όλο το θέατρο, είναι σαφέστατο, στήθηκε για εσωτερική κατανάλωση. Από τη μεταμεσονύκτια (!) δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου μέχρι τις δηλώσεις ενός εκάστου των υπουργών του θιάσου. Ο κακός, η τρόικα, ήρθε μέσα στο σπίτι μας και επεμβαίνει στα εσωτερικά μας, ενώ η εθνοσωτήριος κυβέρνηση αντιστέκεται στην κάθε επιβουλή.

Πέραν όμως από τη μυθοπλασία, και αν οι υπουργοί του ΓΑΠ επιχειρήσουν να δουν, επιτέλους σοβαρά, την κατάσταση, θα διαπιστώσουν ότι, ιστορικά, ο μόνος κακός στην πραγματικότητα δεν είναι άλλος από τους ίδιους. Οι δράσεις τους κατά καιρούς σε αρκετά ζητήματα (προσλήψεις ημετέρων, μίζες), η χαρακτηριστική αδράνεια τους σε άλλα (χειρισμός συνδικαλιστών αλλά και τρόπος ανέλιξης αρκετών εξ' αυτών δια του συνδικαλισμού στην εξουσία ).

Η κακιά τρόικα δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνη της και ούτε ανακατεύεται στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από βίτσιο. Την έχετε καλέσει, εσείς (κύριοι υπουργοί και βουλευτές του ΓΑΠ). Δια του μνημονίου και των λοιπών συμφωνιών έχετε ζητήσει τα 150 ζεστά δισεκατομμύρια που έδινε και έχετε αποδεχθεί κάποιους όρους για αυτά, κυρίες και κύριοι της επανάστασης. Ήταν ένα μεσημέρι στο ακριτικό Καστελόριζο με φόντο το λιμάνι, υπενθυμίζω. Η σημερινή αντίδραση του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο επικίνδυνη και λαϊκιστική, αλλά σου υποδεικνύει το πώς ακριβώς αυτοί, με τέτοιες συμπεριφορές, κατάφεραν να φθάσουν την Ελλάδα στο σημείο να χρειάζεται την τρόικα και τα δανεικά. Έτσι συνήθισαν να δουλεύουν τόσα χρόνια. Κάθε τόσο να υπόσχονται (στους ψηφοφόρους τους), μετά την εκλογή τους να παίρνουν πίσω υποσχέσεις και για να "γλυκάνουν" και πάλι τους ψηφοφόρους πριν τις (κάθε) εκλογές να διορίζουν μερικές εκατοντάδες εξ΄αυτών σε διάφορους απίστευτους οργανισμούς του Ελληνικού Μεγακράτους. Έτσι έπαιζαν πάντα. Δεν έμαθαν ποτέ να παίζουν καθαρά και τίμια. Αυτή τη φορά όμως βρήκαν απέναντί τους τον κακό! Η τρόικα δεν περιμένει διορισμό στο δημόσιο, η τρόικα είναι εκεί γιατί θέλει τα λεφτά που βάζει να τα πάρει πίσω και έτσι αναγκάζονται να υποστούν τις υποσχέσεις τους. Αυτό τους πονάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails