Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

"Μπάτε σκύλοι..." η Προεδρία

Ξεκινήσαμε με τον διορισμό του "φίλου" και συγκατοίκου στις Βρυξέλλες της κόρης του Ανδρέα Μολέσκη, Θάνου Καγιάρα, ως συντονιστή οργανωτικών θεμάτων της προεδρίας στις Βρυξέλλες, πόστο για το οποίο θα λάμβανε €120000 σε 24 μήνες. Ο Καγιάρας είχε παραιτηθεί τελικά από τη θέση μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Πολίτης" προ εβδομάδων,τόσο για την πληρότητα του βιογραφικού του, όσο και για τον τρόπο επιλογής του για τη θέση. Ο κ. Μολέσκης αρχικώς δήλωνε ότι μόνο κοινωνική γνωριμία είχε με την κόρη του ο συγκεκριμένος (μέχρι που μάθαμε ότι συγκατοικούν) και ότι διορίσθηκε ως ο καταλληλότερος με βάση τα προσόντα του στη θέση.

Η γενική ελέγκτρια πάντως (ευτυχώς για μας) σχημάτισε άλλη άποψη για το θέμα και για τις προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στις Βρυξέλλες για την προεδρία, και σήμερα συζητείται το θέμα στη Βουλή.
Η έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, αναφέρει με πάσα λεπτομέρεια τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και βήμα με βήμα καταλήγει σε συμπεράσματα, που εκθέτουν τόσο τον ίδιο τον κ. Μολέσκη, όσο και τους υφιστάμενους του, που εξέτασαν τις αιτήσεις και είχαν ευθύνη για τη διαδικασία.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη εντοπίζει ακόμα και «επιστολές προθέσεως» υποψηφίων (και του κ. Καγιάρα, που τελικά προσλήφθηκε) «γραμμένες με το ίδιο λεκτικό και την ίδια ακριβώς φρασεολογία και σειρά», ενώ μ’ αυτό και άλλα στοιχεία αφήνει σαφώς να φανεί ότι όλη η διαδικασία ήταν στημένη και γεμάτη παρατυπίες.
Πόρισμα-«φωτιά» της Γ.Ελέγκτριας, Ο Φιλελευθερος, 21/6/2011
[...] Ενδεικτικό στοιχείο της Έκθεσης είναι η διαπίστωση ότι οι επιστολές προθέσεως που απέστειλαν οι Αθανάσιος Καγιάρας και η υποψήφια Φούλα Τελεβάντου, με τις οποίες εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους για υποβολή προσφοράς ήταν σε μεγάλο βαθμό ίδιες, τόσο που η γενική ελέγκτρια αναφέρει: «Συνάγεται ότι ετοιμάστηκαν κατόπιν συνεργασίας, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η χρήση της ίδιας φρασεολογίας και δομής από τους μειοδότες;» Φυσικά η μόνη διαφορά ήταν πως ο κ. Καγιάρας ζήτησε 119.000 ευρώ (από τα 120.000 που ήταν και το όριο που έθεσε η Γραμματεία) ενώ η Φούλα Τελεβάντου –όπως και οι υπόλοιποι προσφοροδότες και φίλοι–, ζήτησαν 119.500 ευρώ. Χαρακτηριστικά το πόρισμα της έκθεσης αναφέρει πως: «οι δύο επιστολές διαφέρουν μόνο στο όνομα, στους τίτλους σπουδών και τα χρόνια [...]
Η ελέγκτρια δηλαδή μιλά ξεκάθαρα για διορισμό ημετέρου, με στημένους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχαν φίλοι με σκοπό να διοριστεί ο Καγιάρας. Χθες εξάλλου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ότι και η κόρη Μολέσκη από την 1η Ιουλίου θα εργάζεται στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες της κυπριακής προεδρίας. Ο διορισμός της σύμφωνα με το δημοσίευμα προέκυψε ύστερα από συνέντευξη σε τριμελή επιτροπή υπό την προεδρία λειτουργού του υπ. οικονομικών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς απάνάντησε ότι το θέμα ελέγχει η γενική ελέγκτρια. Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, ακόμα, δεν έχει προκύψει κάτι για το διορισμό της κόρης. Απλά σημειώνεται ως γεγονός ότι και η κόρη προσλήφθηκε και ο φίλος της κόρης.

Πάντως τα περιστατικά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα και η στάση που επιδεικνύει ο κ. Μολέσκης είναι εξόχως προκλητικά για την κοινή γνώμη και καλό θα ήταν να βοηθήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (επιλογή του οποίου ήταν ο διορισμός) με την υποβολή της παραίτησής του, ή ο Πρόεδρος, στο τέλος της ημέρας, να δείξει στον κ. Μολέσκη την πόρτα τη εξόδου αφού ο ίδιος δεν επιδεικνύει την ανάλογη ευθιξία. Είναι ήδη απαράδεκτο το ότι τόσες εβδομάδες εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του μετά από το όλο θέμα που προέκυψε με τον διορισμό.

4 σχόλια:

chrys είπε...

"ή ο Πρόεδρος, στο τέλος της ημέρας, να δείξει στον κ. Μολέσκη την πόρτα τη εξόδου αφού ο ίδιος δεν επιδεικνύει την ανάλογη ευθιξία."
Μπορεί να είναι και αυτός φίλος του όπως ο Παπασάββας.

Εκείνο που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί παραιτούνται αφού δεν έκαμαν κάτι λάθος (όπως λένε). Μείνε κύριε μου στη θέση σου αφου πίστευεις ότι εισαι εκεί με την αξία σου.

και κάτι τελευταίο..ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Νομίζω ότι είναι φίλος του (δεν παίρνω κι όρκο)

Φυσικα και η παραίτηση (αυτομάτως μόλις δημοσιεύθηκε το θέμα και χωρίς περισσότερα σχόλια) είναι και επιβεβαίωση αν μη τι άλλο των δημοσιευμάτων.

Ποιά είναι η Χρυστάλλα η οδηγήτρια;

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_154558677949802
Προωθήστε το

chrys είπε...

Η γενική ελέκτρια
http://www.audit.gov.cy/audit/audit.nsf/auditor_gr/auditor_gr?OpenDocument

Related Posts with Thumbnails