Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

"300"

Στις 8 Μαρτίου οι «300» του Χόλιγουντ κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα. Οι σινεφίλ του πλανήτη περιμένουν με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τη μάχη των Θερμοπύλων στη μεγάλη οθόνη.

Η έντονη δράση συνδυάζεται με τα φουτουριστικά σκηνικά, τα οποία δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για το ιστορικό διήγημα. Άλλωστε, στα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, τα στοιχεία αυτά είναι και τα κυρίαρχα.

Το έργο στην Αμερική κρίθηκε ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 17, λόγω των σκηνών στις μάχες και ορισμένες σκηνές γυμνού. Το κόστος της ταινίας ανήλθε περίπου στα εξήντα εκατομμύρια δολάρια.

Εκ της καθημερινής τα στοιχεία

3 σχόλια:

DrThief είπε...

Νομίζω το σημαντικότερο στοιχείο που παρέλειψες να αναφέρεις είναι οτι η ταινία είναι διασκευή του ομώνυμου κόμικ του Φρανκ Μίλλερ(που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν το κόμικ του "Sin City" έγινε και αυτό ταινία). Μια προειδοποίηση λοιπόν γι 'αυτούς που δεν ξέρουν τίποτα για την ταινία: Ελάχιστη σχέση θα έχει με το τι έγινε πραγματικά την μέρα εκείνη στις Θερμοπύλες. Δείτε την για την έντονη και αιματηρή δράση, και μην περιμένετε ιστορικές ακρίβειες.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Σημαντική παρατήρηση dr. Ιδίως η προειδοποίηση... Αν και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν ιδιαίτερη ιστορική ακρίβεια στις χολυγουντιανές παραγωγές πλέον - κακώς ίσως.

Ανώνυμος είπε...

Αφού η "χώρα που δίνει προτεραιότητα στην Παιδεία και τον Πολιτισμό" (προσοχή:εδώ γελάμε) δεν αξιώθηκε να χρηματοδοτήσει καμμιά ταινία για την ιστορία της και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί κατά 99% ταινίες-σκουπίδια, τί να κάνουμε... Χόλλυγουντ και ξερό ψωμί!

Related Posts with Thumbnails