Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2007

Μήνυμα για τον πλανήτη

"Πέντε λεπτά για τον πλανήτη", κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας η οποία ξεκίνησε από την Γαλλία αλλά έχει πλέον βγεί εκτός Ευρωπαϊκών Συνόρων, και η οποία καλεί τους κατοίκους του πλανήτη ταυτόχρονα να κλείσουν όλα τα φώτα του σπιτιού τους για 5 λεπτά από τις 20:55 έως τις 21:00 απόψε, 1η Φεβρουαρίου. Στόχος είναι να προστεθεί και η "φωνή" όλων αυτών στην προειδοποίηση την οποία απευθύνουν χιλιάδες επιστήμονες με την έκθεση της διεθνούς διακυβερνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για το κλίμα στον πλανήτη (θα δημοσιευθεί αύριο 2/2/07)


"Ο πλανήτης έχει μόλις 10 χρόνια μπροστά του..." λένε οι επιστήμονες και καλό θα ήταν πέραν των συμβολικών ενεργειών όλοι να ασχοληθούμε πραγματικά με το μέλλον του πλανήτη.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμβολική κινηση για ευαισθητοποίηση. Μήπως δεν ήταν αρκετά τα όσα ζουμε στην Αγγλία και την Κύπρο τα τελευταία χρόνια για να ευαισθητοποιηθούμε; Εγώ θα τηρήσω το πεντάλεπτο πάντως.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Η ευαισθητοποίηση ευτυχώς αρχίζει να γίνεται ευρύτερη. Τουλάχιστον βλέπω ευχάριστα το ότι στην Πάτρα, όπου διαμένω - και αν όχι όπουδήποτε αλλού, στο κέντρο της - όλο και περισσότεροι γεμίζουν τους κάδους ανακυκλωσης, την στιγμή που πριν ενάμιση χρόνο ποτέ δεν έβλεπα κανένα να το κάνει. Τώρα και με τον φόβο των συνεπειών που βλέπει ο κόσμος πιστεύω θα ευαισθητοποιηθούμε και σε άλους τομείς, και δεν θα ακούμε επιχειρήματα σαν "η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Παναχαϊκό θα βλάψει την σεξουαλικότητα των κοπαδιών"..

Ανήρ Πάφιος είπε...

Έσβησα και εγώ τα φώτα αλλά μιας και ήμουν ο μόνος στην Καραϊσκάκη που το έκανε δεν νομίζω να στάλθηκε το μήνυμα!!!!

Ανώνυμος είπε...

grXter ti ekames me to comment mou? To ypovala extes apogevma. En sou arese?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ό,τι σχόλια είχα τα δημοσίευσα. Δεν είχα κάτι άλλο. Αν θέλεις ξαναστείλε το.

Ανώνυμος είπε...

Re grXter den exeis xasei ligo ton elegxo me tin logokrisia ?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Yiorgo έχω ελέγξει και στο gmail όλες τις αναφορές που πήρα μήπως και το απέρριψα κατά λάθος, αλλά δεν στάλθηκε ποτέ κάποιο σχόλιο. Μήπως πάτησες preview αντί publish; Αν σου είναι εύκολο και μπορείς επανέλαβε το σχόλιο.

_________________________
Όσο για τα σχόλια για λογοκρισία, ας μην σηκωθούν τα πόδια να κτυπήσουν το κεφάλι. Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε το γιατί ήταν επιβεβλημένη η χρήση προέγγρισης των σχολίων. Όλα τα σχόλια που έφθασαν παρ' όλα αυτά τους δύο τελευταίους μήνες που λειτουργεί το μέτρο έχουν δημοσιευθεί.
Συγγνώμη για το εκτός θέματος σχόλιο
_________________________

Yiorgos είπε...

Mipos mporesame na 3exasoume giati.....?

Ανώνυμος είπε...

Nomizw oti katalavaineis pws sto ektos 8ematos sxolio sou apantas se kati pou fantastikes, kai oxi se auto pou eipa!

Related Posts with Thumbnails