Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

Γυναικεία ψήφος, σκαλίζοντας το παρελθόν

Ορισμένα τινά ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα, διαπρεπέστατος επιστήμων, είχεν άλλοτε αναπτύξη από του βήματος της Βουλής, το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός, ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός.
Επειδή, εν τούτοις, αι ημέραι αυταί, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι εκάστοτε εκλογαί.

Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον.
Έχει πράγματι ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον να διαβάζει κανείς ένα τέτοιο άρθρο 80 σχεδόν χρόνια μετά, την στιγμή που οι γυναίκες ήδη έχουν διεισδύσει παντού! Το άρθρο αυτό είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Νέα Ημέρα" στις 20/03/1928.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

HAHAHAH... My8ikos o logos tou typou stin vouli, ΟΘΕΗΑΗΠΟΑ

par...alogos είπε...

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα...
Όπως είπε και ο Πανούσης:
"Στο σχολείο πας πενταήμερη να πηδήξεις, αλλά από την πρώτη μέρα τη πενταήμερης όλες οι καλές γκόμενες έχουν περίοδο..."

Ανήρ Πάφιος είπε...

Νόμος του Μέρφυ!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

ΚΑι όπως μου έγραψε και σε mail ένα παιδί που δεν ήθελε να του το δημοσιεύσω,

"Νά τώρα που ψηφίζουν δδ και οι γυναίκες τί καταλάβαμε; Βάζουν οι άντρες στη Βουλή την Καϊλή και αυτές τον Φασούλα! Συγκρίνονται οι επιλογές;"

Και το σχόλιο μου: η ΚΑΪΛΗ δεν μπήκε στην βουλή την σαμπόταραν φαίνεται οι γυναίκες, μπήκε όμως ευτυχώς στο MEGA!

Επικοινωνείν είπε...

Μπήκε στη Βουλή, αλλά της έφαγε τη θέση ο Yorgos... Bravo Yorgos!

Related Posts with Thumbnails