Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2007

Hasta la... Vista

Το μεγάλο βήμα της Microsoft, τα πολύπαθα Longhorn και μετέπειτα Vista, φαίνεται πως είναι μετέωρο!

Χρησιμοποίησα δοκιμαστικά τα Vista. Η πρώτη αίσθηση ήταν ότι χρησιμοποιούσα Windows XP με πολλά εφφέ. Πάρα πολλά εφφέ, και "ομορφότερη" παρουσίαση. Ομολογώ ότι δεν έμεινα πέραν των 15 λεπτών στον υπολογιστή αλλά πραγματικά δεν είδα κάποια περισσότερο ουσιαστική διαφορά (τί να έβλεπα σε 15';)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι minimum απαιτήσεις του λειτουργικού σε πόρους συστήματος είναι τεράστιες καθιστώντας απαγορευτική την όποια ιδέα εγκατάστασής τους σε παλαιούς υπολογιστές. Σήμερα δε, ανακοινώθηκε από την Μicrosoft Ελλάδος ότι διατίθενται και τα Vista στην ελληνική σε όλες τις εκδόσεις τους.

Γενικότερα πάντως τα σχόλια που έχουν ακουστεί στο διαδίκτυο και τον τύπο για το νέο προϊόν του κολοσσού της πληροφορικής είναι στην καλύτερη περίπτωση χλιαρά. Όλοι συγκλίνουν κυρίως στο ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια στο να κλειδώσουν όσο μπορούν, οι της Microsoft, τους πειρατές, έξω από τα συστήματα. Ενώ πολλοί προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα βλέπουν μια προσπάθεια ελέγχου, μέσω του νέου λειτουργικού, και κλειδώματος των εταιρειών παραγωγής μουσικής, ταινιών και παιχνιδιών μέσα στο σύστημα των Vista, για διαδικτυακή διάδοση των προϊόντων. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι εκτιμήσεις τους.

Όπως λέει και ένα παιδί... "σVista, απλά βάλε Ubuntu"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ontws xliarotati i ypodoxi gia ta nea Vista, kai oi entypwseis metriotates...
Enta3ei, nomizw elaxistoi einai autoi pou 8a peta3oun to pc tous gia na paroun ena kainourgio pou na ta travaei!...ki ola auta tin epoxi pou vgainoun ultra-light Linux distros pou anastainoun ta palia skonismena mas PC...
Akoma, elaxistoi einai autoi pou exoun kalo ypologisti kai 8a riskaroun na ta valoun twra pou einai poly freska!
Pantws nomizw pws auto to fiasko me ta DRM einai i megalyteri gkela pou ekane pote i MS, kai eimai sigouros oti polloi 8a tis gyrisoun tin plati gi'auto akrivws ton logo!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Στο σημείο όπου αναφέσαι στην τάση προς ελαφροποίηση του φόρτου που προσθέτει το λειτουργικό νομίζω θα είναι και το κλειδί που πρέπει να βρεί η MS για τα προϊόντα της! Άλλωστε από άποψη σταθερότητας καλά ήταν τα ΧΡ. Εμένα τουλάχιστον σπάνια "κολλούσαν" αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν η διαχείριση της μνήμης. Και τώρα με τα νέα Windows, δεν ξέρω τί στο καλό έκαναν ως προς τον τομέα αυτό πάντως αν κρίνω από την ευκολία με την οποία ζητούν στις ελάχιστες απαιτήσεις τους τα RAM μας (!) δεν πρέπει να τους απασχόλησε και πολύ το ζήτημα!

Unknown είπε...

egw 8a sxoliasw mono tin teleftaia grammi: "sVista, vale ubuntu"

egw lew: "svista, meine sta XP kai eisai mia xara"

Ανήρ Πάφιος είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως το post έπρεπε να το ονόμαζα "Άστα τα.. Vista", παρά "Hasta la.. Vista"

Ανώνυμος είπε...

Τα vista τα έχω εδώ και 10 ημέρες με καινούριο υπολογιστή και δεν υπάρχει καμία διαφορά με τα XP αν εξαιρέσεις την εμφάνιση και τις ευκολίες για τους αρχάριους.Έχω εγκαταστήσει ότι παιχνίδι και εφαρμογή θέλεις νόμιμη ή πειρατική και δουλεύουν μια χαρά.Βέβαια αποκλείεται να τα αγόραζα για αντικατάσταση των XP σε παλιό μηχάνημα (πεταμένα λεφτά) αλλά σε νέο PC δεν υπάρχει πρόβλημα (με 2GB RAM + 512 RAM κάρτας γραφικών εννοείται ;))

Ανώνυμος είπε...

egw 8a sxoliasw mono auto pou eipe o daimonas: "svista, meine sta XP kai eisai mia xara"

egw lew: "get yourself a decent CPU, kai kane oti goustareis!"

Related Posts with Thumbnails