Κυριακή, Σεπτεμβρίου 09, 2007

Πλειστηριαμός παροχών

Αναπόφευκτο ίσως καρύκευμα της κάθε προεκλογικής εκστρατείας. Η λογική "στην μία σύνταξη το επίδομα ανεργίας δωρεάν" φαίνεται πως παρ' όλες τις καταστροφές στην Ελλάδα λόγω πυρκαγιών δεν μπόρεσε να αποφευχθεί ούτε αυτή την φορά.


Η εβδομάδα προσφορών άρχισε με την ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης των μέτρων για τους πυροπαθείς, τα οποία μέτρα στην αρχή κόντεψαν να γίνουν γύφτικο παζάρι. Ακολούθως ήρθε ο Γιώργος ο οποίος ανακοίνωσε τα δικά του μέτρα, ίδια με τα κυβερνητικά απλά με μια προσαύξηση στα ποσά της τάξη του 50% μέχρι και 200%! Χτες βράδυ άκουσα τον Κωστάκη να επανέρχεται με νέα δέσμη παροχών για φοροαπαλλαγές κλπ. Αναμένω τις επόμενες μέρες να απαντήσει στις προσφορές ο Γιωργάκης με ακόμα πιο ακτύπητες τιμές!

Τα πιο "εθνικά" θέματα για άλλη μια φορά στην αφάνεια. Ούτε νύξη. Η βελτίωση στην παρούσα προεκλογική είναι ότι δεν άκουσα ακόμα την φράση "καλάθι της νοικοκυράς". Πάει κι αυτό το θάψανε, ευτυχώς.

Γενικά δεν ξέρω πόσος κόσμος κάθεται να ψηφίσει με βάση το ποιός από τους δυο δίνει πιο πολλά χρήματα, αφού έτσι κι αλλιώς με κάποια πρόφαση τα χρήματα αυτά δεν τα δίνουν. Νομίζω θα ήταν πιο χρήσιμο αντί για το καλύτερο σουπερ μάρκετ, ο ελληνικός λαός να σκεφτεί ποιός θα είναι τουλάχιστον ο λιγότερο επιζήμιος για την χώρα. Έ, ρε διλήμματα στα οποία σε φέρνει η δημοκρατία!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφού ο κόσμος ψηφίζει με όρους supermarket είναι επόμενο τα κόμματα να διαφημίζουν το τί θα κάμουν σαν προσφορές supermarket. άσχετο που δεν θα τα κάμουν όπως λέεις και εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Enta3ei, den pistevw oti pleon e3agorazetai i psifos toso eukola, apla me ta gnwsta 8a 8a 8a twn politikwn... Ligo poly oloi exoun apofasisei apo poly nwritera ti 8a psifisoun... Min pw oti exoun apofasisei oi goneis tous ti 8a psifisoun!

Related Posts with Thumbnails