Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Σοφίας, Αγάπης, Ελπίδας

Μας τελείωσαν οι εκλογές. Ή τουλάχιστον τελείωσαν στους περισσότερους, γιατί οι πράσινοι ακόμα φαίνεται ότι έχουν μπροστά τους εκλογές.

Σοφίας Αγάπης και Ελπίδας σήμερα, νομίζω το καταλληλότερο εορτολόγιο για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια η Ελλάδα να ενταχθεί στις σοβαρές χώρες. Και δεν το λέω με κακία. Η νέα σύνθεση της βουλής με κομμένη την αλαζονεία των δυο μεγάλων μπορεί κάτι θετικό να δώσει. Η νέα σύνθεση της βουλής με μεγάλα ποσοστά (σχετικά) στα υπόλοιπα αντιπολιτευτικά κόμματα μπορεί επίσης να αυξήσει αυτό το κάτι θετικό. Εδώ είναι που επενδύουμε στην Σοφία. Διότι χωρίς αυτή η αισιόδοξη σύνθεση της Βουλής είναι απλά καταστροφική. Το ενδεχόμενο όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα να είναι μόνιμα τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια της κυβέρνησης μπορεί να είναι μόνο εφιάλτης.

Η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει τους Έλληνες με την Ελπίδα να έκαναν την σωστή επιλογή. Σε λίγο καιρό τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται. Αν τελικά η αντιπολίτευση χρησιμοποιήσει το ποσοστό της για πίεση προς ένα καλύτερο αύριο έξω από ακρότητες και λαϊκισμούς θα είναι το καλύτερο. Αν το χρησιμοποιήσει με στείρο αρνητισμό και ταμπούρωμα πίσω από την λογική "κάθε Πέμπτη πάμε πλατεία για διαδήλωση" πολύ φοβάμαι ότι στις επόμενες εκλογές (2011 /-1) απλά η αριστερά θα ξανασυρυκνωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails