Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2007

"Knol"

'Η αλλιώς πείτε το... googlepedia!!

Πρόκειται για το νέο project που ανακοινώθηκε στο googleblog ότι αρχίζει. Είναι μια απόπειρα της google να δημιουργήσει μια πηγή πληροφόρησης με.. υπογραφές.

The key idea behind the knol project is to highlight authors. Books have authors' names right on the cover, news articles have bylines, scientific articles always have authors -- but somehow the web evolved without a strong standard to keep authors names highlighted. We believe that knowing who wrote what will significantly help users make better use of web content.
googleblog
Η google βροντοφωνάζει ότι δεν επιχειρεί να γίνει η νέα Πάπυρος Λαρούς, αλλά απλά να παρέχει στους συγγραφείς σελίδων το εργαλείο ώστε να συνδέουν το περιεχόμενο με το όνομά τους και έτσι να δημοσιεύσουν πληροφορίες ενυπογράφως. Το εργαλείο αυτό είναι το knol. Οι knol σελίδες θα πλασάρονται ψηλότερα στις αναζητήσεις στο google.

Αναλυτές πίσω από την κίνηση της google βλέπουν μια απόπειρα του διαδικτυακού κολοσσού να πετάξει από στις πίσω σελίδες των αποτελέσματα αναζήτησης τις σελίδες της wikipedia.

1 σχόλιο:

epistimonas είπε...

Έτσι είναι οι "κολοσσοι"... κάνουν τα πάντα ώστε να δώσουν ώθηση στα δικά τους προϊόντα. Έτσι δε γίνεται με όλες τις υπερδυνάμεις; Ωστόσο ελπίζω τουλάχιστον να είναι καλύτερο απο την Wikipedia και να μην το κάνουν έτσι απλά!!

Related Posts with Thumbnails