Σάββατο, Μαρτίου 08, 2008

Σκουπιδολόι...

και στο βάθος καρναβάλι.

Για τα καρναβάλια η κατάσταση στην Πάτρα. Από την Πέμπτη έχουμε απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας μέχρι την Τρίτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κανείς δεν πρόκειται να μαζέψει σκουπίδια στην Πάτρα καθ' όλη την διάρκεια του καρναβαλιού.

Ο δήμος περιορίστηκε στο να βάλει διαφημιστικά σποτ στα ραδιόφωνα "αφήστε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια" και να κολλήσει στους κάδους κόκκινα αυτοκόλλητα "ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ! ΑΠΕΡΓΙΑ". Μέτρα λογικά. Αν κανείς κυκλοφορούσε σήμερα στις κεντρικές πλατείες της Πάτρας ήδη αντίκριζε ένα τεράστιο όγκο σκουπιδιών. Δεδομένου του ότι σήμερα και αύριο αναμένονται στην Πάτρα 50000 καρναβαλιστές που θα κινούνται κατά κύριο λόγο στο κέντρο, αυτό σημαίνει ότι λίγο τα σουβλάκια του δρόμου, λίγο οι μαυροδάφνες και τα μπουκάλια συν τα άπειρα διαφημιστικά για παρτυ το κέντρο της Πάτρας θα είναι μια ανοικτή χωματερή.

Δεν θα ήταν πιο λογικό ο δήμος για αυτό το διήμερο, έστω, να δαπανήσει κάτι από τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύει για το καρναβάλι και να προσλάβει μια ιδιωτική εταιρία η οποία θα μεζέψει λίγο τους σωρούς των σκουπιδιών από τις δυο - τρεις κεντρικές πλατείες;

5 σχόλια:

Ιωάννα είπε...

Δεν νομίζω να είχε περισσέψει κάτι από αυτά τα χρήματα.
Και επίσης δεν ξέρω κατά πόσο δικαιούται να κάνει κάτι τέτοιο ο δήμος. Μια τέτοια ενέργεια δεν θα ήταν μια προβοκατόρικη έναντι των αγώνων του λαϊκού κινήματος?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ποβοκατόρικη ενέργεια η προστασία της Δημόσιας υγείας και της όποιας αξιοπρέπειας έμεινε στην Πάτρα μετά το φιάσκο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας;

Ιωάννα είπε...

Θες να μου πεις ότι δεν κατάλαβες ότι το είπα ειρωνικά (το προτοβατόρικη)??

Unknown είπε...

ειρωνικά ξε-ειρωνικά, οι συνδικαλιστές πάλι τις ίδιες μαλακίες θα έλεγαν

Ανήρ Πάφιος είπε...

Σε λίγο πάντως που θα βγω από το σπίτι θα φερω και φρέσκο υλικό από την κατάσταση στο κέντρο

Related Posts with Thumbnails