Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2008

Αστακός και σάκε με "φίλους"

"We, the leaders of the world's major economies, both developed and developing, commit to combat climate change in accordance with our common but differentiated responsibilities"
Κάτι τέτοιο είναι η διακύρηξη για το περιβάλλον, που άφησε πίσω της η χθεσινή σύνοδος των "οκτώ". Οι ηγέτες των 8 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, των χωρών που παράλληλα κρατούν το 60% και κάτι της παγκόσμιας εκπομπής ρύπων, αποφάσισαν ότι για τα επόμενα 40 χρόνια θα προσπαθήσουν να μειώσουν στο μισό τις εκπομπές. Η λέξη κλειδί είναι το "προσπαθήσουν". Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση με αριθμούς. Μόνο η προσπάθεια. Αυτό ήταν το περιβόητο επίτευγμα της συνόδου. "Πού ήσουν; Πούποτε!" που λέμε και στην Κύπρο! Μόνο ευχολόγια κατάφεραν να κληροδοτήσουν. Α, και οι σύζυγοι τους έκαναν βόλτα με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Αυτό. Τώρα το περιβάλλον το σώσαμε. Ο πλανήτης ξαναμπήκε σε κανονική τροχιά. Αφού είπαν οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν. Τέλος.
Α, και σε μια αλλη διάσταση της συνόδου, διαπιστώσαμε ότι στο "ηγετικό" φλερτ τα σκήπτρα κατέχει ο καβαλιέρε. Ο Νικολά τελικά είδε την σκόνη του Σίλβιο! Αυτά ήταν η μόνη ουσία της συνόδου. Τουλάχιστον για την υπόλοιπη ανθρωπότητα, που είδε τους οκτώ ισ-χειρότερους να πίνουν σάκε και να τρώνε αστακό συζητώντας για την ακρίβεια στα τρόφιμα και την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ma sygnwmi, oi igetes twn pio plousiwn xwrwn tou kosmou, den exoun doulies na kanoun ? Giati xanoun tin wra tous me asimanta meeting, pou exoun ws apotelesma asimantes kai aneu ousias diakirikseis ?
Tsm ?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Τελικά απο το μενού μπορεί να ξέφυγε ο αστακός αλλά από τα ψαρικά φαίνεται ότι είναι ο μόνος που ξέφυγε...

Το μενού των συνέδρων και μια διατροφολογική ανάλυση του γεύματος από την ελευθεροτυπία.

Εγώ αηδίασα διαβάζοντας τα πιάτα του κυρίως γεύματος....

Related Posts with Thumbnails