Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

No Marbles, no flame!

Νομίζω ότι είναι από τις πιο πρωτότυπες ομάδες που είδα στο facebook! Είναι έκφραση μιας γενικότερης αποψης ότι η ολυμπιακή φλόγα που θα περιμένει το Λονδίνο το 2012 για τους αγώνες του μπορεί να γίνει το έναυσμα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους. Μακάρι!

Για την ώρα η ομάδα αριθμεί μόλις 14 και κάτι χιλιάδες μέλη, και σύντομα θα έχει άλλον ένα! Δεν νομίζω ότι η ενέργεια θα έχει απαραίτητα άμεσο αποτέλεσμα, δηλαδή θέλω να πώ ότι δεν θα δώσουν τα μάρμαρα οι εγγλέζοι επειδή έγινε ομάδα στο facebook! Αλλά το προφανές είναι ότι η Ελλάδα μέσω της όλης σύνδεσής της με το επικοινωνιακό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί τουλάχιστον να κάνει ευρέως γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι διεκδικεί το αυτονόητο, τα σημαντικότερα τμήματα του γνωστότερου μνημείου της, και μάλλον ενός από τα γνωστότερα μνημεία γενικότερα. Σκεφθείτε πόση αίσθηση είχε προκαλέσει ο δημοσιογράφος με την σημαία με τις ολυμπιακές χειροπέδες στην τελετή της αφής τον περασμένο Μάη.

Το προείπα, δεν νομίζω ότι θα επιστραφούν για αυτό τα μάρμαρα, αλλά σίγουρα, το πρόβλημα θα έχει γίνει ευρύτερα γνωστό. Ή μπορεί να υπάρξει πίεση προς το Βρετανικό Μουσείο για να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση, έχει προτείνει αρκετές η Ελληνική πλευρά ήδη. Δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμα πάντα τα αυτονόητα και τα λογικά. Ζούμε σε ένα τρελό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails