Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2008

Tubeing

Επανέρχομαι στα ποστ περί του Λονδίνου, νομίζω θα πρέπει να τα εντάξω σε ειδική κατηγορία πλέον! Το θέμα σήμερα είναι ο σωλήνας, αγγλιστί tube. Έτσι λένε εδώ το μετρό τους. Γενικά η μετακίνηση στο Λονδίνο δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αφού τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι αρκετά, πάνε παντού και έχουν συχνέςανταποκρίσεις. Τα προβλήματα δημιουργούνται στην πράξη.

Το πρώτο και σημαντικό ζήτημα είναι οι τιμές. Είναι, όπως κάθε τί εδώ, τσουκτερές. Χαρακτηριστικά αν θέλεις ένα εισητήριο του μετρό για να ταξιδέψεις, ένα απλό εισητήριο, το πληρώνεις ούτε λίγο ούτε πολύ £4, ήτοι 5,2 Ευρώ. Ευτυχώς υπάρχουν και οι κάρτες που χρεώνουν την απλή διαδρομή £1,5 για τις γραμμές του κέντρου και κλιμακωτά για πιο έξω. Γενικά αν θα έρθετε στο Λονδίνο το πρώτο πράγμα που θα έχετε υπ' όψιν είναι να προμηθευθείτε μια κάρτα Oyster για τα ΜΜΜ.

Άλλο, ζήτημα είναι οι καθυστερήσεις, και ο συνωστισμός. Είναι, τελικά, πολύ συχνό το φαινόμενο "service suspended due to person under train". Αυτά τώρα άλλοι μου είπαν ότι είναι αυτοκτονίες, άλλοι ατυχήματα. Εγώ αυτόπτης μάρτυρας δεν ήμουν, αλλά την Τρίτη η κεντρική γραμμή παρέλυσε λόγω αυτού του γεγονότος και ήμουν ανάμεσα στα "ταλαιπωρημένους επιβάτες".

Το τελευταίο ζήτημα με το μετρό είναι ότι ως τέτοιο είναι.. υπόγειο. Στο κέντρο μάλιστα είναι σε αρκετά μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να ανεβαίνεις, και να ανεβαίνεις... Ευτυχώς υπάρχουν κυλιόμενες κλίμακες, αλλά καμμιά φορά είναι κωλυόμενες... Στην φωτο, ένα τμήμα της διαδρομής από την πλατφόρμα στην πλατεία Leicester!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails