Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2008

Ο Γιακουμής ο Μπόντ

Αστυνομικός της ΚΥΠ παρακολουθούσε και φωτογράφιζε την αντικατοχική εκδήλωση του ΕΥΡΩΚΟ στην Λευκωσία και το θέμα ενεγράφη στην Βουλή. Κατά την συζήτηση του θέματος ήταν εκεί και ο διευθυντής της ΚΥΠ ο οποίος και ανέφερε ότι όλες οι εκδηλώσεις παρακολουθούνται από την ΚΥΠ. Το άρθρο που διάβαζα στον ΠΟΛΙΤΗ, όπως και η συζήτηση στην Βουλή από ότι κατάλαβα, επικεντρωνόταν στο κατά πόσο η ΚΥΠ πρέπει να παρακολουθεί και να φακελώνει τέτοιες εκδηλώσεις.
Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι ο πράκτορας της ΚΥΠ, που παρακολουθούσε τη συγκέντρωση βγάζοντας φωτογραφίες, αρχικώς εκλήφθηκε ως φωτογράφος και ρωτήθηκε από ποια εφημερίδα είναι. Χωρίς καμία αναστολή ανέφερε ότι είναι της ΚΥΠ. Ο κ. Συλλούρης είδε τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει και διαπίστωσε ότι ήταν γενικές των προσώπων που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση, αλλά και «πορτρέτα» μεμονωμένων ανθρώπων.
ΠΟΛΙΤΗΣ - 05/12/2008
Εγώ από όλο το άρθρο μένω στο πιο πάνω απόσπασμα. Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είδε τον πράκτορα να φωτογραφίζει. Ο πράκτορας ρωτήθηκε. Ο πράκτορας απεκάλυψε ότι είναι πράκτορας. Συγγνώμη, η ΚΥΠ δεν είναι "μυστική" υπηρεσία πληροφοριών; ΤΑ μέλη της δεν είναι υπό κάλυψη που εργάζονται; Τί άλλο έπρεπε να γίνει για να αναρωτηθούν οι βουλευτές και ο όποιος είδε αυτό το δημοσίευμα για το πώς στο διάολο δουλεύει η υπηρεσία; Μήπως όταν ασχολούνται με την διαφύλαξη της "ασφάλειας" μας (δήλωση του διευθυντή της στην Βουλή) να φέρουν και φωσφορίζοντα γιλέκα; Μυστικός αστυνομικός αποκαλύπτει την ταυτότητά του; Και όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει και τις φωτογραφίες που τράβηξε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails