Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Εμφύλιος

Για τρίτη μέρα ό,τι στον κόσμο μιλά για Ελλάδα φλέγεται. Τα πλάνα από την Αθήνα θυμίζουν κόλση, παντού φωτιά και καταστροφή. Πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει γενικευμένη σύρραξη.
Πλέον η Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται σε πόλεμο. Οι περιγραφές και οι εικόνες από την Αθήνα και τις άλλες ελληνικές πόλεις, θυμίζουν αντίστοιχες ταραχές στο Παρίσι πριν λίγα χρόνια. Και εδώ όπως και τότε το έναυσμα έδωσε μια δολοφονία ενός αθώου από εκπρόσωπο του κράτους. Και εδώ όπως και τότε όμως υπήρχαν πολλοί κοινωνικοί λόγοι για αυτή την κατάσταση.
Η έκρηξη προήλθε από την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου από τον ειδικό φρουρό. Όμως στην έκρηξη αυτή είναι αρκετοί παράγοντες που συνέτειναν. Αρχικά η γενικευμένη ακινησία και παραδειγματική ατολμία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση για οποιοδήποτε θέμα οδήγησαν σε μια εκτός ελέγχου κατάσταση. Και αυτή η ακινησία αφορά διάφορους τομείς. Την ανοχή στην αστυνομική αυθαιρεσία για παράδειγμα. Σήμερα νομίζω θα έβγαινε και η απόφαση για την ιστορία της ζαρτινιέρας που απλά θα χάιδευε τους εμπλεκόμενους βασανιστές αστυνομικούς. Η ατιμωρησία του χιουμορίστα βασανιστή στην Ομόνοια με τους κρατούμενους υπ' αριθμόν ένα και δυο. Την ανοχή και δυστακτική αντιμετώπιση του πρωθυπουργού σε τεράστια σκάνδαλα τα οποία αφορούσαν και στα οποία εμπλέκονταν ακόμα και στενοί του συνεργάτες, άνθρωποι της δικής του επιλογής. Βατοπέδια, Ζαχόπουλοι, Ζιμενς κλπ. Την ατολμία στο να προχωρήσει οποιαδήποτε μεταρύθμιση, στην παιδεία στην κοινωνία. Στην Ελλάδα όλοι διαπιστώνουν άμα ζήσουν λίγο ότι υπάρχει εκτός των άλλων και ένα κοινωνικό τέλμα, και δεν υπάρχει καθόλου προφανής διέξοδος από αυτό. Όλες οι επιλογές εξουσίας καταλήγουν στο να πληρώνει όλη η Ελλάδα την ευμάρεια 4-5 οικογενειών.
Στα διεθνή πρακτορεία προστίθεται με δεικτικά σχόλια στις αίτίες των επεισοδίων, λίγο πολύ, ο κάθε ένας από αυτόυς τους λόγους, και συνοδεύεται πάντα με ένα σχόλιο για την πολύ ασταθή κυβέρνηση που έχει μόλις "+1" πλειοψηφία στην Βουλή, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην βουρκοειδή κοινονικοπολιτική κατάσταση. Το αποτέλεσμα της χτεσινής νύκτας είναι βέβαιο ότι θα είναι χειρότερο από το ξημέρωμα που επεφύλαξε η προχθεσινή, και με την ίδια λογική κανείς δεν ξέρει τί θα ξημερώσει αύριο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A re Karamanli, ekames ta pouttous gamwto. Ki egw nomiza oti meta to Pasok, ta pragmata mono kalitera mporousan na ginoun. Me tin anoxi sou, i kyvernisi egine ekkolaptirio lamogiwn... ok kai kapoioi apo ton lao sou einai lamogia kai kaine tin Ellada, so fucking what? Osa kai na kapsoun, oi zimies tous oute kan pou plisiazoun ta skandala sas!

To 8ema pantws, einai oti distixws, i dolofonia tou 15xronou, einai apla mia leptomereia se mia politeia pou nosei kai vrwma apo pantou.

Pantws oi kinitopoiiseis einai prwtofaneis! Elpizw pantws oti ena tetoio isxyro tarakounima mporei na sta8ei i aformi gia na allaksei kati stin Ellada. Oloi pleon einai ekte8eimenoi sta matia tou laou... as elpisoume o laos na min to ksexasei auto!

PS. Esyran tzai oi mathites tis pafou petres ston astynomiko sta8mo! Prepei na tous elawsan tous mpatsous, hahaha!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Και εγώ ρε Πάπμπο το ίδιο ελπίζω, τουλάχιστον να βγεί κάτι από τις στάκτες... Ένας φοίνικας ίσως(!).

Είναι σαφές ότι πια στην Ελλάδα η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει με εκλογές. Οι επιλογές που δίνονται είναι αυτοκτονικά ίδιες, την στιγμή που η κατάσταση, όπως ακριβώς το είπες, nosei kai vrwma apo pantou.

Λές κάτι τέτοιο να μπορούσε να δώσει τελικά κάποια λύση; Αν και εξακολουθώ να μην μπορώ να δώ τί θα μπορούσε να ακολουθήσει που θα ήταν καλύτερο. Εγώ θα ήμουν υπερ της άποψης να ανεβούν οι κουκς στην Ραφήνα και την Εκάλη και να αρχίσουν ένα ένα τα σπίτια βουλευτών να τα κάνουν στάκτη. Τουλάχιστον έτσι θα είναι ακριβές το "σκατά μας ταϊζετε τόσα χρόνια, σκατά να φάτε εσείς τώρα."

Κλείνω με την φράση του BΒC: The protesters, shouting in Greek, reportedly said: "Cops are pigs and murderers."

Ανήρ Πάφιος είπε...

Υπεράσπιση του αστυνομικού ορίστηκε (ποιός άλλος;;) ο Αλέξης Κούγιας

Ανώνυμος είπε...

Ate pale... are kseroumen poios 8a tin glipparei :)

Ανώνυμος είπε...

Μία σημείωση grX
η δολοφονία ήταν η αφορμή όχι η αιτία !

Αξιοσημείωτη είναι η ανικανότητα των ελλήνων αστυνομικών να κάνουν μία απλή σύλληψη ! Δλδ δεν εχει ακούσει κανένας μες τουτο το μπουρδελοκράτος το taser ? Πρέπει να κρατούν όπλα και να παριστάνουν τον Dirty Harry ?

Επίσης στην Πάτρα ψες έγινε μεγάλο ξεκαθάρισμα με πολύ κόσμο να σπρώχνει τους μπάχαλους εως και την Αγία Σοφία ! Βγήκα βόλτα κατά τις 2 και δεν κινόταν τπτ !

Πληροφορίες που έχω από την Πάφο λένε πως οι παφίτες μπάτσοι (παρότι ανύπαρκτοι και σαπιοκοιλιάδες) κανένα ενδοιασμό δεν είχαν να τζελιάσουν τους μαθητές (ώσπου να τους μαζέψουν οι γονείς τους) ! Πάφος leeds the way ρε !

Ανήρ Πάφιος είπε...

Η δολοφονία ήταν το περιστατικό που προκάλεσε την έκρηξη. Θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο. Σαφώς όμως το αποτέλεσμα, από τις πρώτες κιόλας στιγμές των επεισοδίων έπαψε να έχει να κάνει με τον θάνατο του μικρού.

Στην δε Πάφο η σύλληψη ενός μαθητή κατά την όπως-την-εκδήλωση-διαμαρτυρίας ηταν αποτέλεσμα της προσπάθειας του μαθητή να αποκόψει την Γρίβα Διγενή. Συνελλήφθη αμέσως! Ο δεύτερος ήταν μετά από τις διαμαρτυρίες για την σύλληψη του πρώτου. Αυτά μου έχουν μεταφερθεί. Αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι μετά από καμμιά ώρα. Εν τω μεταξύ είναι Η άσχετη ενέργεια η (και καλά) διαδηλώση στην Κύπρο εναντίων της αστενομίας με αφορμή τα γεγονότα της Ελλάδας... Εύχομαι τουλάχιστον να επιάσαν τις ανάλογες απουσίες.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Η χτεσινή, Ελληνοφρένεια (09/12), μετά την νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου.

par...alogos είπε...

http://www.tvxs.gr/v1403

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/
metafiles/getimgdjxpzx8xiiev.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_gZil3wn_Ofk/ST_VTL7HrJI/AAAAAAAAB9U/_qNd9g8pKbg/s400/fascio.jpg

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με άρχων. Είναι δυνατόν να κυκλοφορούν με όπλα; Και σε ποιά γαμημένη χώρα ο κάθε τυχαίος μπάτσος βγάζει το όπλο και πυροβολεί; Ακόμα και στον αέρα. Και ακπομα χειρότερα και πιο τραγικά: Τίποτα δεν δείχνει ότι απειλούνταν η ζωή του. Άλλωστε όπως ο ίδιος δήλωσε, γύρισε για τον τσαμπουκά.
ΑΚΟΥ ρε φίλε. Και τον έχεις και 7 χρόνια μπάτσο στα Εξάρχεια.

Related Posts with Thumbnails