Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2008

Υπερβολές

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, αλλά περνούν στιγμές κατά τις οποίες θεωρώ ότι στην Κύπρο ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου και της υπερβολής!

Για παράδειγμα, θεωρώ εξωπραγματικό, για φυσιολογικό κράτος, το ότι ολόκληρη η ηγεσία του, ολόκληρη, παραβρίσκεται στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση ενός τηλεοπτικού σταθμού. Πράγμα που γίνεται εξωφρενικό, όταν αυτές τις μέρες αυτό γίνεται για κάθε τηλεοπτικό σταθμό. Ήταν ο ΑΝΤ1, το ΡΙΚ, αύριο το MEGA και πάει λέγοντας.

Στο ΡΙΚ όμως, ιδιαίτερα, δεν έλειπε κανείς. Το σημείωσαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στο ρεπορτάζ τους. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα 3/4 του υπουργικού συμβουλίου, οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι του κράτους, στρατιωτική, αστυνομική και θρησκευτική ηγεσία, λίγο πολύ όλοι οι βουλευτές, μέλη συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών...

Υπάρχει σε άλλη χώρα του πλανήτη, από το Ζιμπάμπουε μέχρι τη Σουηδία, την Ουγκάντα μέχρι τον Καναδά, περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο; Κανένας αξιωματούχος να μην είναι στην θέση του γιατί ένας τηλεοπτικός σταθμός κόβει βασιλόπιτα; Και όμως στον πλανήτη Γκούφυ και αυτό είναι πλέον ετήσιο έθιμο. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι το ΡΙΚ ασχολήθηκε 12 λεπτά με το ζήτημα στη Γάζα και 5 λεπτά με την βασιλόπιτα του, τις ευχές των παρισταμένων και την ανούσια γιορτή του εν γένει.

Τώρα θα μου πείτε "είσαι υπερβολικός"!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα...

Με την περιγραφή μου ήρθε στο μυαλό το "Στην υγειά μας" του Σπύρου Παπαδόπουλου. Ποιον είχαν να τραγουδάει για να γλεντίσει η παρέα?

Μάλλον έχετε λύσει όλα τα προβλήματά σας και το ρίξατε στη διασκέδαση. Γιατί δεν το χαίρεσαι και γκρινιάζεις? :P

Related Posts with Thumbnails