Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009

Ολυμπιακός Λαμπαδηδό-γυρος-του-σταδίου

Με βάση απόφαση της ΔΟΕ από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες καταργείται το διεθνές σκέλος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τα επεισόδια που προκαλούσε αμά τη εμφανίση της η ολυμπιακή φλόγα τπυ Πεκίνου στις πόλεις του κόσμου. Όλοι θα θυμάστε σκηνές της φλόγας με τον διαδηλωτή και τον αστυνιμικό στην Ολυμπία, την φυγάδευση της φλόγας μέσα από αποθήκες στις ΗΠΑ, τα επεισόδια στο Λονδίνο με την φλόγα να βρίσκεται μέσα σε ένα κινούμενο κλοιό 150 αστυνομικών για να μην την "πειράξουν".

Με βάση αυτά και μάλλον μετρώντας την παγκόσμια συμπάθεια που σκορπά στις χώρες του πλανήτη το όνομα "Αγγλία" η ΔΟΕ εισηγείται πλέον η λαμπαδηδρομία να διεξάγεται μόνο εντός της χώρας που διοργανώνει τους αγώνες για να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα γίνεται λαμπαδηδρομία και θα μπορεί να εκδίδει η διοργανώτρια αρχή και τα σουβενιρ με τις δαδες κλπ (εικασία). Αν πάλι γίνει κάτι και με αυτούς τους όρους διεξαγωγής της, στην μεθεπόμενη διοργάνωση θα περιοριστεί η λαμπαδηδρομία μέσα στο στάδιο ή γύρω από τον πυρσό ή σε κανένα φρουρούμενο δωμάτιο μεταξύ των "αθανάτων".

Τελικά η Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία και ως η μόνη διοργανώτρια που πέτυχε πραγματικά διεθνή λαμπαδηδρομία χωρίς να γίνει το παραμικρό. Το καλό του να περνάς απαρατήρητη ως χώρα. Τουλάχιστον δεν γεννάς αντιπάθειες.

Όπως είναι η κατάσταση εγώ είμαι της άποψης η Ελλάδα να διεκδικήσει το ιστορικό της copyright και να πάρει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος "Ολυμπιακοί Αγώνες" από τα ανθρωπάκια της ΔΟΕ, αφού κανένα σεβασμό δεν εμπνέουν ούτε τρέφουν προς αυτό που υποτίθεται οι αγώνες αντιπροσωπεύουν. Να μου πείτε στην Ελλάδα υπάρχει κάνένα υπόλειμμα από οποιοδήποτε αρχαίο πνέυμα; Αλαβάνοι, Βατοπέδια και αναψυκτήρια...

1 σχόλιο:

Madame Bovary είπε...

Τεράστιο φιάσκο η λαμπαδηδρομία για τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου. Παρ'όλα αυτά δε μ'αρέσει η ιδέα να μη γίνει λαμπαδηδρομία για τους ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η διαδικασία αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα. Τώρα θα μου πεις, έτσι όπως κατάντησαν οι ολυμπιακοί αγώνες... Τελοσπαντων

Related Posts with Thumbnails