Τρίτη, Ιουνίου 30, 2009

Σέχτες ηλιθίων

Οι αποστάτες του ήσυχου ύπνου. Η συνθήκη των Ανόμων/ Πρεσβευτές του Ερέβους. Η Σύμπραξη Εμπρηστών. Οι πιο πάνω είναι οι ομάδες τις οποίες χαιρετούν στην προκύρηξη-κωμωδία τους, οι "Πύρινες Σκιές". Τί είναι αυτές οι σκιές; Είναι μια οργάνωση που (ώ, ποία πρωτοτυπία) αυτή την περίοδο κτυπά το σύστημα και με την προκήρυξη αναλαμβάνει τον εμπρησμό αστικών λεωφορείων (μέσα σε αμαξοστάσιο) στην Αθήνα . Ναι, πρόκειται για μια μόδα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ένα ολέθριο κακόγουστο αστείο που μπαίνει στη ζωή των Νεοελλήνων με όλο και περισσότερη συχνότητα. Ο κάθε τρελός βρίσκει ένα φαιδρό όνομα και κάνει φατρία απέναντι στο σύστημα, την κοινωνία, τη λογική κλπ. Κάθε κάποιο διάστημα πραγματοποιεί και ένα κτύπημα, το οποίο απαραίτητα συνοδεύει με κάποιο ιλαροτραγικό, μακροσκελές κείμενο (η ούτω καλούμενη προκήρυξη) στο οποίο απαραίτητα γράφει για αντάρτικο, "μορφές αγώνα", πάλη, καπιταλισμό, σύστημα, θύματα, επανάσταση, θυμάται και κάποιο μανδύα ιδεολογίας που συνήθως καμμία σχέση δεν έχει με το υπόλοιπο κείμενο και κλείνοντας στέλνει και αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε άλλες οργανώσεις, συναγωνιστάς και λοιπους.

Σχεδόν μιλάμε για τον ορισμό της γελοιότητας. Το τραγικό είναι αν όντως νομίζουν ότι αλλάζουν τον κόσμο διακόπτωντας για λίγο το PS2 και πετώντας μια μολότοφ σε "ανυπεράσπιστα" σταθμευμένα λεωφορεία.

Και για να βοηθήσω το ανέκδοτο να προχωρήσει, προτείνω για όνομα μιας μελλοντικής οργάνωσης το "ερυθροί πυρήνες της αποχαύνωσης" και σαν δεύτερη επιλογή την "επαναστατική ερπύστρια".
[...] Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη για την επίθεση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στα σύνορα Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου στην οδό Κουντουριώτη. Στόχος μας να προκαλέσουμε πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο, να σαμποτάρουμε τις υποδομές του δημοσίου, να επιβραδύνουμε έστω και λίγο την παραγωγή και την κατανάλωση, να αυξήσουμε το δημόσιο χρέος και να δημιουργήσουμε ακόμα μια εστία πολέμου και στην πιο απόμερη γωνιά της μητρόπολης.

Αποστέλλουμε τη συμπάθεια μας και την εκτίμηση μας στους συντρόφους των ομάδων: αποστάτες του ήσυχου ύπνου, συνθήκη των Άνομων/Πρεσβευτές του Ερέβους, στους συντρόφους από την Σύμπραξη Εμπρηστών και σε όσους επιλέγουν συνειδητά κατά μονάς η οργανωμένα να προωθούν και να εργάζονται για το σκοπό της επανάστασης.

Πιο πάνω, το τελευταίο τμήμα της μνημειώδους προκήρυξης των "σκιών".

3 σχόλια:

Joanna είπε...

Ένα είναι σίγουρο, δεν πάμε καθόλου καλά!!!

Όταν διάβασα την προκήρυξη δεν ήξερα αν ήθελα να κλάψω ή να γελάσω. Σίγουρα ήθελα να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο μπας και σταματήσω να έχω συναίσθηση αυτών που διάβαζα.

Δηλαδή είναι απίστευτες οι προεκτάσεις που μπορεί να δώσει κανείς σε ένα αστικό λεωφορείο!

Οι άνθρωποι είναι τελείως τρελοί! Συγκρίνουν τους εαυτούς τους με ανθρώπους που πάλευαν για ελευθερία σε εμπόλεμες συνθήκες. Αυτοί είναι τα πρότυπά τους. Και να δείτε, θα αρχίσουν να ανατινάζουν γέφυρες και τρένα. Τρέμε γέφυρα του Γοργοποτάμου...

Οι άνθρωποι είναι ψυχικά ασθενείς!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Είναι παρόμοιο με το να διαβάσεις τις αποφάσεις και τα πλαίσια που περνούσαμε από τις Γενικές Συνελεύσεις του τμήματος. Έψαχνες να βρεις σε ποιό γαλαξία ζούσε ο συγγραφέας... Μόνο που τότε απλά ήθελες χιούμορ και υπομονή για να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που το πολύ να σου έκλεινε τη σχολή για λίγο. Τώρα, αυτοί με τις προκηρύξεις, ενίοτε σκοτώνουν και κόσμο.

Arxwn είπε...

Τα τρελαμένα(και μη) κομμούνια διαχρονικά αποτελούν αστείρευτη πηγή διασκέδασης.
Η δε προκυρήξεις τους δείχνουν στη νεολαία τις ολέθριες συνέπειες των ναρκωτικών

Related Posts with Thumbnails