Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

1η Ιουλίου, η της ακάπνου

Ήθελα λίγο να το ζήσω αυτό το σημερινό στην Ελλάδα... Aπαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, σε κέντρα εστίασης, διασκέδασης clubs, καφετεριες, εστιατόρια. Δεν μπορώ καθόλου να φανταστώ πώς μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο, αλλά για την Ελλάδα το βλέπω να είναι θεωρείται εντελώς αδιανόητο! Πάντως ζώντας στην Αγγλία το τελευταίο διάστημα είναι πραγματικά πολύ πιο ωραίο το να βγαίνεις τη νύκτα χωρίς να πεθαίνεις από τον καπνό των δίπλα.

Ας είναι, θα το ζήσω σε λίγα (!) χρόνια στη μεγαλόνησο. Πού θα πάει, όσο και αν αντιστέκεται η επιτροπή της Βουλής, λόγω των προσωπικών παθών των ιδίων των βουλευτών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και η (κύπρια) επίτροπος υγείας, θα τα καταφέρουν.

24 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Άμα η βλακεία, η έλλειψη μόρφωσης ή/και το τατσιλλίκιν ισοπεδωτικά ονομάζει δημόσιους χώρους τόπους όπου πας αναγκαστικά ΚΑΙ χώρους όπου προσέρχεσαι εθελοντικά... τότε για τους φασίστες άκαπνους έχω να ψιθυρίσω δυο λεξούλες: ιδιωτικές λέσχες.

dokisisofi είπε...

Νομίζω να φέρουμε μεταγραφή την Κανέλη να σώσει την κατάσταση.

Unknown είπε...

@the Idiot Mouflon:
Όλα αυτά που είπες θα μπορούσαν να γραφτούν από ένα μη καπνιστή, αν στο τέλος γράψεις όπου "άκαπνους" "καπνιστές".

Ανώνυμος είπε...

@Idiot Mouflon
Οι ιδιωτικές λέσχες όποιας μορφής είναι για κάποια άτομα χώρος που πάνε αναγκαστικά, π.χ. εργασία, άρα το σημαιάκι αυτό δεν περνά παντού. Εκτός βέβαια αν κάνουνε κανονισμούς με 1 εκατ. εξαιρέσεις. Anyway, το κάπνισμα όπως και οι βάτες στα αντρικα κοστούμια είναι πολύ 80s και τα 80s πεθαίνουν (F.Fawsett, MJ, Lady Di, Γιώργος Λαδάς)
Gum or patch anyone?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εξαιρούνται τα καζίνο και οι ψυχιατρικές μονάδες από τους δημόσιους χώρους. Ακόμα υπάρχουν και φιλοκαπνιστικά γκέτο!

Για τους "φασίστες τους άκαπνους" τώρα είναι η στιγμή της δικαίωσης! Δε θα μας πεθάνουν οι δημοκράτες καπνιστές. Έτσι κι αλλιώς, σέβομαι αυτό που λένε οι καπνιστές περί δικαιώματος τους. Απλά όταν η άσκηση του δικαιώματός τους δεν βρωμίζει το δικό μου αέρα.

Joanna είπε...

Ποια ακριβώς εξυπνάδα, μόρφωση (ή παιδεία καλύτερα) και μη τσατσιλίκη υπαγορεύουν την απόφαση ορισμένων να αυτοκτονήσουν και να συμπαρασύρουν μαζί τους, εκτός από τα παιδιά τους, όποιον άλλο κακόμοιρο βρεθεί κοντά τους, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να αποχωριστούν μία σιχαμερή συνήθειά τους??

Πραγματικά απορώ με το θράσος των υποστιρικτών του καπνίσματος. Πως μπορεί το δικαίωμα κάποιου σε μία συνήθεια να υπερτερεί έναντι του θεμελιώδους δικαιώματος στη ζωή.

Και στο κάτω κάτω, ο καπνιστής μπορεί να σταματήσει να καπνίζει. Ο μη καπνιστής δεν μπορεί να σταματήσει να αναπνέει.

the Idiot Mouflon είπε...

Μα ποιος σας είπε ότι εγώ θέλω να βρωμίσω τον αέρα σας; Εγώ απλώς θέλω να έχω το δικαίωμα να διασκεδάζω όπως επιλέγω.

Για τους χώρους εργασίας, δημόσιους χώρους,κλπ. κανένα πρόβλημα. Τη διασκέδαση μου όμως γιατί να την ελέγχει άλλος;

Στην Κύπρο προωθούν νομοθεσία για πλήρη απαγόρευση στα κέντρα διασκέδασης χωρίς δικαίωμα επιλογής. Λαμπρότατα.

Εγώ θέλω να διασκεδάσω με μουσική, ποτό και τσιγάρο. Υπάρχουν επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να μου προσφέρουν αυτή ακριβώς την υπηρεσία.

Πεστε μου τώρα, σε μια ελεύθερη αγορά (ο βασικός πυλώνας της Ε.Ε.)... ποιός έχει δικαίωμα να μας απαγορεύσει αυτή τη συναλλαγή;

Αμορφωσιά είναι να μην γνωρίζει κάποιος ότι το μόνο πραγμα πιο ιερό από το δικαίωμα της επιλογής είναι το δικαίωμα του καθενός να κάνει την λάθος επιλογή.

Όσοι παπαγάλιζαν στο σχολείο τώρα είναι έτοιμοι να πουν "ναι, αλλά με όριο τα δικαιώματα του άλλου". Και πως στερώ εγώ τα δικαιώματα του άλλου άμα επιλέγω να διασκεδάσω σε χώρο που απευθύνεται σε καπνιστές; Παπαγαλάκια μουγκαφών.

Είναι η ίδια βλακεία με αυτή που λέει πως "δημοκρατία είναι ότι πει η πλειοψηφία". Άμα η πελιψηφία αποφασίσει ότι η μειοψηφία θα έχει status σκλάβων... κοπιάστε να χαιρετίσουμε τη δημοκρατικότητα αυτής της σκέψης.

Όπως εγώ δεν θέλω να επιβάλω στον μη καπνιστή τη συνήθεια μου... έτσι απαιτώ να μην επιβάλει αυτός τις δικές του συηνήθειες σε εμένα. Τόσο απλά.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Σε αυτό που λές προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, το να υπάρχουν δηλαδή επιχειρηματίες που θα επιλέγουν να έχουν καταστήματα καπνιστών και θα επιλέγεις αν θες να υποστείς τον καπνό ή όχι σαν πελάτης. Το θέμα είναι σε μια τέτοια περίπτωση, και λόγω του ότι έτσι κι αλλιώς σήμερα αυτό περίπου γίνεται κανένα μαγαζί δεν θα απαγορεύσει το κάπνισμα. Οπότε νομίζω το καλύερο είναι η επιλογή για πλήρως διαχωρισμένους χώρους καπνιστών και μη ώστε και εσύ να έχεις το δικαίωμα να διασκεδάσεις όπως σε ευχαριστεί και εγώ.

Όσο για το τί θα περάσει στην Κύπρο ακόμα μην είσαι και πολύ σίγουρος.Όποιος απειλήσει ότι θα παραδώσει εκλογικά βιβλιάρια γίνεται το δικό του... Πανευρωπαϊκά όμως νομίζω ότι η κατεύθυνση είναι προς την πλήρη καπνοαπαγόρευση μελλοντικά σε όλη την ΕΕ.

the Idiot Mouflon είπε...

"... Το θέμα είναι σε μια τέτοια περίπτωση, και λόγω του ότι έτσι κι αλλιώς σήμερα αυτό περίπου γίνεται κανένα μαγαζί δεν θα απαγορεύσει το κάπνισμα..."

Εδώ σε θέλω κάβουρα... και μάλιστα καπνιστό.

Πως γίνεται εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση είναι γενική απαίτηση (και από μη καπνιστές) να χρησιμοποιούν μετά το επιχείρημα "αν υπάρχει διαχωρισμος σε μαγαζιά καπνιστών και μαγαζιά μη τότε κανένας δεν θα πατά στα μη" ;

Τούτη την αντινομία ποιός θα μου την εξηγήσει; Φταίω που μας ονομάζω αμόρφωτους;

Διότι ουσιαστικά μας λέν ότι η πλειοψηφία στηρίζει την πλήρη απαγόρευση αλλά αν είχε επιλογή τότε δεν θα έκανε πράξη αυτή τη στήριξη!

Δηλαδή... "κύριοι, θα σας επιβάλουμε εμείς ποια θα είναι στην πράξη η ελεύθερη επιλογή σας, βγάλτε τον σκασμό". ΙΔΙΑ συμπεριφορά με αυτήν του καπνιστή που με το ζόρι πνίγει στους καπνούς εκείνον που επιλέγει να μην καπνίσει.

Που να την φατσhήσω τζιαι να μεν πονήσει Ανήρ Πάφιε;

Περιπαίζουν μας μέρα μεσημέρι τζιαι εμείς ... σαν καθαρόαιμοι κρετίνοι που είμαστε... πρέπει να τους ακούμε αδιαμαρτύρητα κάθε φορά που βιάζουν τη λογική.

Arxwn είπε...

Παραφράζοντας τον αήμνηστο Carlin είμαι υπέρ του καπνίσματος παντού σα μέτρο παθητικής ευγονικής.

@Idiot Mouflon
Smart people find great excuses for doing stupid things

Joanna είπε...

@the Idiot Mouflon:

Κι εγώ θέλω να διασκεδάσω με ηρωίνη. Αλλά οι αμόρφωτοι φασίστες μου το απαγορεύουν. Και υπάρχουν πολλοί "επιχειρηματίες" που είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να μου παρέχουν μία τέτοιου είδους διασκέδαση.
Αυτό δεν είναι επιχείρημα...

Όσο για το χώρο των καπνιστών που αναφέρεις, εκεί, εκτός από τους επιχειριματίες που παίρνουν αυτή την απόφαση για να σου παράσχουν εσένα την υπηρεσία (και το μόνο που τους νοιάζει είνια το κέρδος), δουλεύουν και άνθρωποι. Αυτοί δεν έχουν δικαιώματα??? Και δεν κάθονται σε αυτούς τους χώρους 2-3 ώρες μία στις τόσες. Κάθονται 8ωρα++ καθημερινά. Την δική τους την υγεία και τα δικαιώματα τα αναλογίστηκες? Ή το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι εσένα σου αρέσει να καπνίζεις και δεν μπορεί να σου απαγορεύσει κανείς να το κάνεις??

Η δημοκρατία υπαγωρεύει ότι η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Έτσι το δικαίωμα κάποιου στο κάπνισμα σταματάει όταν υπάρχει κάποιος που μπορεί να ενοχλείται από αυτό.

the Idiot Mouflon είπε...

Άλλοι είναι που δεν μπορούν να στήσουν ένα επιχείρημα της προκοπής και αναμεταδίδουν όλα τα κλισέ που βγήκαν στη πιάτσα. Μια δική σας σκέψη δεν μπορείτε να κάνετε παιδάκια μου;

Τζοάνα... το όλο αντεπιχείρημα σου καταρρέει από το ξεκίνημα του. Την ηρωίνη την έχουν παράνομη, τον καπνό τον έχουν ως νόμιμο προϊόν που κυκλοφορά ελέυθερα (για ενήλικες) στην αγορά.

Εντυπσιασμός vs. Λογική, σημειώσατε 2.

"Η Ελευθερία του ενός σταματα...μπλα μπλα μπλα". Να τα μααας... Τι σας έλεγα; Ούτε μια δική σας σκέψη.

Τον μπαρμαν η το γκαρσόνι δεν το αναγκάζει κανένας να πιάσει δουλειά σε χώρο καπνστών. Μπορεί να πιάσει δουλειά σε χώρο διασκέδασης μη καπνιστών. Αφού είστε και η πλειοψηφία...τα μαγαζιά αυτά θα είναι πιο κερδοφόρα..και πιθανότατα θα έχει και καλύτερο μισθό. (Ξέρεις με πόσους μπαρμαν έχω μοιραστεί τα τελευταία τσιγάρα του πακέτου;)

***

Σημερα παιδάκια θα κανουμε ένα μικρό πείραμα. Θα αντικαταστήσουμε το τσιγάρο με το Αγγούρι.

Όπου τσιγάρο, βάλτε αγγούρι, με την προυπόθεση ότι ανακαλύψαμε πως βλάπτει την υγεία και αυτού που το τρώει αλλά και όσων είναι στον ίδιο χώρο που γίνεται η κατανάλωση.

Ωραία...

Τώρα σκεφτείτε πόσο γελοία είναι η κατάσταση άμα το κράτος δεν απαγορεύει την κατανάλωση αγγουριού αλλά απαγορεύει σε όσους θέλουν να διασκεδάσουν τρώγωντας το ομαδικώς... το αγγούρι ... και επιβάλλοντας τους την διασκέδαση με άτομα που προτιμάν άλλα ζαρζαβατικά.

Έλεος!

Joanna είπε...

Δεν καταλαβαίνω από που ακριβώς συμπεραίνει ποιανού είναι οι σκέψεις!!!

Δηλαδή όποιος υποστηρίζει τους καπνιστές έχει δικές του σκέψεις ενώ οποίος όχι έχει έλλειψη πρωτοτυπίας και κριτικής ικανότητας???

Και ακόμη αν δεν είναι δικές μας οι σκέψεις, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτές και να τις χρησιμοποιήσουμε ως επιχειρήματα?

Εσύ δηλαδή είσαι τόσο σίγουρος ότι είσαι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του κόσμου που κάνεις τέτοιες σκέψεις?? Καλό κι αυτό...

Όσο για το γκαρσόνι, εκτός από τα τσιγάρα που κάνει ο ίδιος, αναπνέει και όλα τα τσιγάρα όσων καπνίζουν στο χώρο που δουλεύει για χρόνια. Αυτό δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία του??? Δεν σε νοιάζουν καθόλου?

Όσο για το παράδειγμα με το αγγούρι, πολύ ωραίο!!! Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί σου φαίνεται γελοίο ένα τέτοιο σενάριο... (αν και θα συμφωνήσω ότι το καλύτερο μέτρο θα ήταν η ολοκληρωτική απαγόρευσή του)

Νομίζω το όλο πρόβλημά σου προκύπτει διότι σε θίγει το θέμα. Αν δεν σου ήταν απαραίτητο το τσιγάρο θα μπορούσες να δεις τα πράγματα πολύ πιο ξεκάθαρα και τότε θα έβλεπες ποιος έχει περιορισμούς στον ελευθερία σκέψης του!

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις δική σου σκέψη. Αυτό που χρειάζεσαι να κάνεις είναι να μπορέσεις να κρίνεις ποια σκέψη-άποψη στέκει και ποιά όχι.

Και όσο για το επιχείρημά μου το οποίο "κατέρριψες", θα μπορούσα να σου απαριθμήσω δεκάδες τέτοια παραδείγματα (με μη παράνομες ουσίες), αλλά δεν νομίζω να σε πείσει κανένα. Το πρόβλημα δεν είναι στο επιχείρημα...

the Idiot Mouflon είπε...

"Το λες επειδή είσαι υπό την επίρροια..."

Ξέρεις πόσο κοντά στο Ad Hominem είναι αυτό;

Να το δεκτώ για χάρη της συζήτησης... αλλά ...το πρόβλημα ΜΟΥ και όσων άλλων θέλουν να το μοιραστούν μαζί μου ... γιατί εσύ θέλεις ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να το μοιραστείς;

Θέλω να πάω σε μαγαζί που απευθύνεται σε καπνιστές και εσύ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚA μου λες...όχι... πρέπει στη διασκέδαση σου να κάνεις παρέα σε εμάς τους μη-κανιστές.

Καταλαβαίνεις πόσο γελείο είναι αυτό; Σαν απελπισμένα για παρέα παιδάκια που δεν τα παίζουν οι άλλοι.

Όταν μετά το κάπνισμα μας ρεγουλάρουν και τις όποιες άλλες νόμιμες μορφές διασκέδασης και σχετικές συμπεριφορές... ίσως τότε να ξυπνήσεις... αλλά θα είναι αργά...
Το Αγγούρι θα το έχουμε φάει όλο, είτε το θέλουμε... είτε όχι.

the Idiot Mouflon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
the Idiot Mouflon είπε...

Γελοίο... γελείο... και..

http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=32847.0

σόρυ...

Joanna είπε...

Καταρχήν μέχρι τώρα, δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος διασκέδασης για μη καπνιστές. Συγγνώμη, αλλά θέλω κι εγώ να διασκεδάσω! Μέχρι τώρα σκέφτηκες τις δικές μου ελευθερίες και δικαιώματα??

Εγώ τα μέτρα δεν τα βλέπω σαν "ρεγουλάρισμα" αλλά ως αναγκαστηκά μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας. Προφανώς δεν μπορείς να το δεις αυτό. Οπότε δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Όταν στα νυχτερινά μαγαζιά η ατμόσφαιρα γίνεται (αποδεδιγμένα) σχεδόν τοξική κι εσύ συνεχίζεις να λες "Μα εμένα έτσι μου αρέσει"... Ό,τι και να σου πω δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω.

Aslan είπε...

ΡΕ ΜΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?

ρε τζοαννα τοτε να μην οδηγεις κιολας αφου μπορει να παθεις ατυχημα!

ΟΔΗΓΗΣΗ = ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

ΟΥΤΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ Ε

ΑΓΟΡΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ= ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ

ΑΡΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ = ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ

ΑΡΑ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ = ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

ΡΕ ΜΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?

(συμφωνω και γω με τα μετρα σε κλειστους χωρους ΕΚΤΟΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡ. Εκει ενας καλος εξαερισμος αρκει. Εν τυχαιο δλδ που στην Βlinkers δεν βρωμουν τα ρουχα?)

Joanna είπε...

Όχι δεν είμαστε σοβαροί...

Ευτυχώς που τα έγγραψες και κεφαλαία για να μας πείσεις για την ορθότητα των επιχειρημάτων σου.

Aslan είπε...

απαντα μου καλη μου και ασε τις ειρωνιες.

Joanna είπε...

Αν και δεν έχει νόημα να σου απαντήσω, αν δεν το κάνω θα νομίζεις ότι δεν έχω κάτι να πω.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι να πρωτοαπαντήσω...

Τα επιχειρήματα μοιάζουν με το:
Το μπουζούκι είναι όργανο.
Ο αστυνομικός είναι όργανο.
Άρα ο στυνομικός είναι μπουζούκι

Όσων αφορά την οδήγηση, δεν ξέρω αν το έχεις υπόψην σου, αλλά υπάρχουν κανόνες για αυτή. Και αν τους τηρούσαμε όλοι τα δυστυχήματα θα ήταν πολύ πολύ λιγότερα. Κι εγώ θέλω να τρέχω μέσα στην πόλη με 250χιλιόμετρα την ώρα, μπορώ? Η απογόρευσή αύτη είναι στέρηση των δικαιωμάτων μου ή αναγκαστηκό μέτρο για την προστασία εμού και των υπολοίπων?

Όσων αφορά το fast food, όταν εγώ τρώω γύρο δεν παθαίνεις εσύ έμφραγμα.

Για το περπάτημα στο δρόμο και τον μόλυβδο... πραγματικά καμμία σχέση με το τσιγάρο και την όλη συζήτηση (όχι ότι τα άλλα είχαν δηλαδή).

Για το κινητό, πιστεύω ότι σε κάποια χρόνια που θα φανούν ξεκάθαρα οι επιπτώσεις του κινητού θα μπούν περισσότεροι κανόνες για τη χρήση του. Ειδικά όσων αφορά τα παιδία και τους χώρους με πολύ συνοστισμό. Προτιμώ να μην χρησιμοποιώ κινητό αν είναι να μειώσω την πιθανότητα να πάθουν τα παιδία μου καρκίνο. Είναι παράλογο???

agorinos είπε...

File Aslan, eisai RESPECT!!!
S'agapaw kai xairomai pou grafeis s'auto to blog :D

Keep it up!

the Idiot Mouflon είπε...

Joanna

Ας πούμε ότι το κινητό προκαλεί καρκίνο (η συσκευή με τα όσα εκπέμπει στον άμεσο, κοντινό της χώρο και όχι το όλο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.)

Το κράτος αποφασίζει να επιτρέπει τη χρήση του αλλά υπό περιορισμούς. Θα πρέπει κύριε να κάνεις χρήση του κουνιστού σου σε ειδικούς χώρους και να βλάπτεις μόνο τον εαυτό σου ή όσους άλλους δέχονται αυτό το ρίσκο και όχι όσους δεν το επιθυμούν.

Εσύ Τζοάνα... βασικά λες ότι πρέπει να έχεις το δικαίωμα να επιβάλεις την παρουσία σου σε αυτούς τους ειδικούς χώρους και επομένως -για χάρη της υγείας σου -δεν πρέπει κανένας να κάνει χρήση του κινητού του... ούτε ακόμα και στους ειδικούς χώρους.

Χιούστον, γουι χαβ ει πρόμπλεμ.

Joanna είπε...

Όπως προ είπα, τώρα δεν υπάρχει κανένας χώρος για τους μη καπνιστές. Δεν υπάρχει επιλογή διασκέδασης σε χώρο που απαγορεύεται το κάπνισμα. Και εξάλλου τωρα δεν απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα. Όλα τα μικρά μαγαζιά σχεδόν καπνιστών θα γίνουν. Όσο για τα μεγάλα θα φροντίσουν να διαμορφώσουν τους χώρους τους για να μη χάσουν πελατεία.

Δεν θέλω με το ζόρι να πάω σε χώρο καπνιστών. Αλλά γενικά οι παρέες δεν διαχωρίζονται με βάση τις καπνιστηκές τους συνήθειες. Έχω φίλους και καπνιστές και μη καπνιστές. Τόσα χρόνια ενέχομαι τον καπνό των καπνιστών. Δεν μπορούν αυτοί τώρα να περιορίσουν τις συνήθειές τους για να μπορώ κι εγώ να αναπνέω καθαρό αέρα? Είναι τόσο παράλογο?

Αλλά και πέρα από αυτό (που μπορεί να μη στέκει τόσο καλά ως επιχείρημα -- γιατί είναι λίγο σαν εκδίκηση) αυτό που λέω για του εργαζομένου του χώρου πως το αντικρούεις? Μπορεί να είναι επιλογή τους να δουλεύουν εκεί αλλά μπορεί να μην είναι με 10% ανεργία.

Αλλά και γενικά, δεν ξέρω αν μπορεί να μπει καλύτερος εξαερισμός και αυτό να μην ισχύει, στους νυχτερινούς κλειστούς χώρους η ατμόσφαιρα είναι απίστευτα επιβαρυντική για την την υγεία. Σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερα να αναπνέεις από εξάτμιση αυτοκινήτου (δεν το λέω εγώ). Δεν σε απασχολεί καθόλου αυτό? Το μόνο που απαντάς σε αυτό είναι ότι εσύ έτσι θέλεις να διασκεδάσεις και αν ενοχλούνται οι μη καπνιστές έχεις να τους πεις "Να φύγεται κύριοι, να πάτε αλλού!" ( :P ) ?

Related Posts with Thumbnails