Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2009

Σολάριουμ στοπ!

Στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου πρόκλησης καρκίνου κατέταξαν οι επιστήμονες τις συσκευές τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) και άλλες συναφείς πηγές εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας, θεωρώντας τες εξίσου θανατηφόρες όσο το δηλητήριο αρσενικό και το αέριο μουστάρδας.
Ενδιαφέρον! Κάτι που βέβαια δεν ήθελες και παπά να σου το πεί. Μπαίνεις άσπρος κάθεσαι μέσα στις λάμπες και γ'ινεσαι μπορντοροδοκόκκινος -© Μιραράκη. Αλλά άλλο να ψυχανεμίζεσαι την επικινδυνότητα του και άλλο να στο κατατάσσουν μαζί με το αρσενικό και το αέριο μουστάρδας. Υπ' όψη δε ότι το αέριο μουστάρδας [1] αποτελούσε δημοφιλές χημικό όπλο κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και έχω την εντύπωση ότι τώρα άμα παίζουν πόλεμο είναι μέσα στα απαγορευμένα αξεσουάρ. Το δε αρσενικό [2] είναι απλά ένα άοσμο και ύπουλο, θανατηφόρο χημικό στοιχείο. Με αυτά τα δυο είναι που συγκρίνουν πλέον τις επιπτώσεις του σολάριουμ. Ως τώρα απλά μιλούσαν για εμφάνιση μελανωμάτων και πιο πεζά πράγματα.

Συμπέρασμα ένα: αφήστε το σολάριουμ, πηγαίνετε παραλία!

3 σχόλια:

Joanna είπε...

Δε νομίζω ότι η παραλία κατατάσεται σε καλύτερη κατηγορία...

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εντάξει δεν είναι και θανατηφόρα! ΜΕ λίγη προσοχή στις ώρες έκθεσης στο ν ήλιο μια χαρά είναι!

Joanna είπε...

Νομίζεις ότι όσοι κάνουν σολάριουμ δεν θα κάτσουν άπειρες ώρες κάτω από τον ήλιο, αλειφόμενοι με baby oil μόνο, για να μαυρίσουν?? Το θέμα είναι εγκεφαλικό :P

Related Posts with Thumbnails