Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

"Στρατηγός Άνεμος"

Αν και η φράση είναι κρατημένη από άλλον πολιτικό, εντούτοις μετα την έκδοση του βίβλίου "Ίμια" των Έλλις και Ιγνατίου φαίνεται πώς ο Στρατηγός Άνεμος δηλώνει εκκωφαντικά "παρών" διαχρονικά στην ελλαδική πολιτική πραγματικότητα συνδεόμενος με όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα.

Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος επικαλούμενος την εχθρική στάση του στρατηγού ανέμου το 2007 και παραγνωρίζοντας πολλούς, μα πάρα πολλούς, άλλους παράγοντες διακιολόγησε το ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέδοσε στις φλόγες ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η δεύτερη περίπτωση επίκλισης του "στρατηγού ανέμου" έχει να κάνει με την κρίση των Ιμίων, και την απίστευτου θράσους παραδοχή του τότε υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος θεόδωρου Πάγκαλου (και νυν αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως), ότι ρώτησε τον τότε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κατά πόσο μια απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας από τις νήσους Ίμια θα ήταν τόσο "σοβαρό πράγμα". Μπορούμε να πούμε ότι την πήρε ή την έσχισε ο αέρας και να μην την αντικαταστήσουμε, φαίνεται να δηλώνει ακόμα και σε αμερικανούς διπλωμάτες ο Πάγκαλος. Όταν ο υπουργός εξωτερικών σου, προθημοποιείται να υποστείλει την σημαία από εδάφη της χώρας, τα οποία οι Τούρκοι διεκδικούν και εσύ τον επανεκλέγεις πανηγυρικά βουλευτή κάτι δεν πάει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails