Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

Στην γωνιά και όρθιοι

"Τί είναι τούτες οι ασχημίες; Εσείς εδώ τώρα ήρθετε δια να υπερασπιστείτε την Ορθοδοξίαν; Οι κληρικοί την Δευτέραν να παρουσιαστείτε εις το γραφείον μου".
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', 19/10/2009
Είναι ο σουρεαλιστικός μονόλογος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου όταν παρατηρεί τους συγκεντρωμένους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς που συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο "Άγιος Γεώργιος" στην Πάφο και διαμαρτύρονταν για τον διάλογο που πραγματοποιείται μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας. Ο διάλογος, ή τουλάχιστον το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται από την Κυπριακή Εκκλησία και έγινε πόλος έλξης διαφόρων σκληροπυρηνικών ορθοδόξων (τύπου Ε. Λουκά) που προβλέπουν ότι αυτός ο διάλογος θα οδηγήσει στην υπόταγή της Ορθοδοξίας στον Πάπα. Μάλιστα σήμερα είχαμε και περισσότερη δράση με συλλήψεις των "ασχημονούντων" από την Αστυνομία.

Ο Αρχιεπίσκος πάντως δέχθηκε στο γραφείο του τους κληρικούς, όπως τους το είχε τάξει, και τους έθεσε σε αργεία και στέρηση μισθού, σαν τιμωρία για τις "ασχημίες", ενώ έθεσε και τους μοναχούς εκτός Θείας Κοινωνίας υπ' ευθύνη των ηγουμένων τους, τους οποίους μάλιστα ηγούμενους απείλησε από τηλεοράσεως ότι θα τιμωρηθούν αν δεν υπακούσουν στις εντολές του.

Καινά ήθη στην Εκκλησίαν; Heil.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails