Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

Παρλαπίπες

Με αφορμή τη χθεσινή δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΔΙΑΣ, Άντη Χατζηκωστή είχαμε και πάλι σήμερα ενόπιών μας την παρέλαση σύσσωμου του συνόλου της πολιτειακής ηγεσίας από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Είχαμε και πάλι πλειοδοσία άδειου λόγου από τους συνήθεις υπόπτους. Από αυτούς που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, και διψώντας για δημοσιότητα θα διερωτηθούν με στόμφο και θράσος "πού πάμε;" για να συμπληρώσουν ότι "θα πρέπει να δράσουμε συντονισμένα" γιατί αυτή η κατάσταση είναι "αποτελεί τον τρίτο Αττίλλα".

Δεν ξέρω αν είναι δική μου υπερβολή, αλλά έχω εκνευριστεί. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα βουλευτές, υπουργούς και πολιτειακούς αξιωματούχους να εκφράζουν αγανάκτηση για την κοινωνική κατάσταση. Δεν μπορώ να ακούω τους ίδιους να μιλούν για ευθύνες (τους) και να λένε πως αναγνωρίζουν την ανάγκη να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν αντέχω να ζω σε ένα τόπο όπου 56 άχρηστοι κάθονται πληρώνονται από τον λαό αδρά και τελικά το μόνο που κάνουν είναι να εκφράζουν τη θλίψη και την απογοήτευση τους για το ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αν μόνο αυτό είναι ικανοί να κάνουν μπορούν να πάνε σπίτι τους. Αφού τελικά, έτσι κι αλλιώς, είναι απολύτως άχρηστοι, αποτελώντας ένα περιπλανόμενο θίασο που μυρικάζει κενές φλυαρίες κάθε φορά που (και) η αδράνεια τους βυθίζει τον τόπο περισσότερο στον βούρκο. Αν είσαι για 3 θητείες βουλευτής/υπουργός και ακόμα απλά συμπεραίνεις ότι θα πρέπει κάποτε να γίνει κάτι, ή ότι έχει μετατραπεί η κοινωνία σε ζούγκλα, ή το κράτος σε μπανανία, η καλύτερη υπηρεσία που έχεις να προσφέρεις στον τόπο, και ακόμα και στην υστεροφημία σου, είναι η παραίτηση σου και η απόσυρσή σου στα αμπέλια σου, γιατί συνεχίζεις, όπως και τα προηγούμενα 15 χρόνια, να αποτελείς ζημιά για τον τόπο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αυτοί να πάνε σπίτι τους θα έρθουν στη θέση τους άλλοι χειρότεροι... Οπότε τι ψαχνεις να βρεις?

Γιώργος Χρ. είπε...

Εμένα πάντως με ενόχλησε και η ευκολία με την οποία όλοι, μα όλοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί δημοσιολογούντες κατηγορούσαν την κοινωνία, όχι μόνο στο επίπεδο που o grx σχολίασε ωσάν να μην είναι και οι ίδιοι μέρος του συστήματος και μάλλον και υπεύθυνοι για την κατάσταση, αλλά λες και αυτή η απρόσωπη έννοια της κοινωνίας που με κάθε ευκαιρία τσαλακώνεται βάναυσα, ευθύνεται αν κάποιοι θεωρούν πως η βία, η παρανομία και το έγκλημα είναι τρόπος να διευθετούνται διαφορές μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, του οικονομικού κεφαλαίου ή συνηθέστερα ανθρώπων του υποκόσμου. Λυπούμαι αλλά αυτό δεν αντανακλά την κοινωνία στο σύνολό της παρά το γεγονός πως δεν είναι όλα ρόδινα γιατί υπάρχουν και οι τραγικές εξαιρέσεις ή και τα εγκλήματα από το πουθενά και πολλές φορές αυτά της άνευ αφορμής. Ο μικρουπάλληλος όμως και ο μισθωτός, ο νομοταγής και ο φιλήσυχος ούτε ευθύνονται, ούτε φοβούνται από το έγκλημα αλλά κυρίως ούτε τρομοκρατούνται από αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν με το ζόρι τον φόβο και την ανασφάλεια παντού και σε όλους του τομείς αλλά ούτε από τις κασσάνδρες που κατηγορούν τους πάντες για τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα και διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία πως η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα και άλλα παρόμοια.

Related Posts with Thumbnails