Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Έκαμες τα σιόνι

Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι μετά από όλη τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών στις οποίες μας ενέπλεξες κύριε πρόεδρε, το να καταλήξουμε στις εντατικές τριήμερες συναντήσεις με εσένα να δηλώνεις ότι "θα τα κάμεις σιόνι" δεν είναι και ότι ακριβώς ονειρευόμασταν.

Η πραγματικότητα είναι ότι είχα μια μεγαλύτερη προσδοκία και πίστωνα με περισσότερη διαπραγματευτική ικανότητα τον Δημήτρη τον Χριστόφια. Προφανώς, παρόμοια, και οι συν αυτώ κάτι τέτοιο είχαν υπ' όψη. Γι' αυτό μάλλον και έπαιρναν από τα μούτρα όποιονδήποτε υπέσκαπτε, ήτοι εξέφραζε ένα προβληματισμό ή κατέκρινε τους χειρισμούς του προέδρου.

Τώρα που ο πρόεδρος υποσκάπτει την προσπάθεια του για εξέυρεση λύσης στο κυπριακό παραδεχόμενος ενόπιων συνομιλητών και τηλεοράσεων ότι "θα τα κάμουν σιόνι" τί έχει άραγε να πουν οι κύριοι Άντροι; Εξακολουθούν να έχουν ακόμα εμπιστοσύνη στο ότι ο πρόεδρος αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον "Γολγοθά που του έλαχε";

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Men anisihis.Pale tha ta kataferi na ksemprosikasi toy Tourkous.
Men anirisihis.An itan allos sti thesi tou n anisihis

Ανήρ Πάφιος είπε...

Για θύμισε μου λίγο, για πότε λες που τους ξεμπρόστιασε; Έχουν πέσει πολλά τώρα τελευταία και δεν θυμάμαι.

Xanthi είπε...

Pragmatika o kyrios Christofias den tha eprepe kan na katadexetai na synomilei m'enan dithen "antiproswpo" kai legontas "dithen" ennow kapoion o opoios den anagnwrizetai diethnws apo kanenan ws hgeths..o kyrios christofias tha eprepe na milaei me omologous tous sthn kyrioleksia kai oxi metaforika, dhladh kateftheian me Agkyra!! Afou etsi ki alloiws oi dithen antiproswpoi akolouthoun thn grammh pou tous orizei h Agkyra..synomilies kai malakies..gimme a f**n' break!!!!

Unknown είπε...

Δεν είναι δήθεν αντιπρώσοπος. Είναι αντιπρόσωπος. Είναι δήθεν "πρόεδρος"...

Ανώνυμος είπε...

Otan me ton tasso imastan sti gonia kai tora idame ksekathara pios efthinete gia to oti en prohora to kipriako.
Anamenoume na enimerothi kai i evropi

Ανώνυμος είπε...

Τώρα δεν αναγκάζει τους Τούρκους να κάνουν πίσω με την πολιτική του; Δεν . . . αναδιπλώνονται; Εξαρτάται πως το βλέπεις φίλε μου. Εσύ θέλεις να δεις αποτυχία του Χριστόφια επειδή δεν έπεισε τάχα τους Τούρκους ή δεν τους υποχρέωσε σε λογικές προσεγγίσεις.
Εγώ βλέπω ότι τους έφερε στο απροχώρητο και βγάλανε την μάσκα.
Το παιγνίδι συνεχίζεται. Αν συνεχίσουν έτσι και βάλουμε βέτο ποιός θα μας κατηγορήσει μετά;
Δύσκολα πράματα φίλε μου αυτά. Δύσκολα και . . . δυσδιάκριτα. Προ πάντων όταν είναι κάποιος προκατειλημμένος και ψάχνει ευκαιρία να σταυρώσει τον Χριστόφια, τον εκλελεγμένο πρόεδρο της πατρίδας του ενώ αυτός παλεύει με παγκοσμίου δύναμης θηρία.

Γιώργος Χρ. είπε...

Παρακολουθώ για αρκετό καιρό να παρουσιάζονται είτε δημόσια είτε σε ιδιωτικές συνομιλίες από γνώστες πολιτικούς και από αγανακτισμένους πολίτες κατεβατά ολόκληρα για τα λάθη του προέδρου, της διαπραγματευτικής του ομάδας και γενικά της πολιτικής του στο κυπριακό και πραγματικά εντυπωσιάζομαι με πόση μαεστρία όλοι εξασκούν το σαφώς επιβεβλημένο, κατά την άποψη μου, δικαίωμά τους στην κριτική. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά διερωτούμαι, γιατί επιτέλους κάποιος απ' όλους αυτούς δεν διατυπώνει με σαφήνεια και λογικά επιχειρήματα μια συγκροτημένη πρόταση για τη κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθούμε, για το περίφημο περιεχόμενο της λύσης, την τακτική και τους χειρισμούς της πλευράς μας; Τι θέλουμε επιτέλους; Ενιαίο κράτος, διχοτόμηση, ομοσπονδία; Λυπούμαι αλλά όσο και να θέλω να αγνοώ τα περίφημα περί υποσκαφής και άλλων τινών, αυτή η άνευ περιεχόμενου κριτική έχει καταντήσει χειρότερο ανέκδοτο. Ακόμα μπορεί και να συμβαίνει το τραγικό να μην καταλαβαίνω τις προτάσεις του πολιτικού μας κόσμου αλλά τότε πως γίνεται τα τελευταία σαράντα χρόνια και ο γιαλός να' ναι στραβός και στραβά να αρμενίζουμε.

Ανήρ Πάφιος είπε...

@ Ελεύθερος
Επιμένω ότι από όσα γνωρίζουμε ακόμα δεν μπορεί κανείς να πεί ότι οι Τούρκοι αναδιπλώνονται. Το αντίθετο ίσως. Έχουν αποθρασυνθεί, αυτό ομολογώ ότι δεν είναι απαραίτητα ευθύνη του σύντροφου. Δεν μπορώ όμως να μην δω ότι ο Χριστόφιας ξεκίνησε της διαπραγματεύσεις λέγοντας ο ίδιος στον Ταλάτ "έν να τα κάμουμε σιόνι". Και πράγματι το συμπέρασμα από το πρώτο τετ-α-τετ είναι ότι προς τα κεί οδεύσαμε. Σε αυτό νόμίζω συμφώνησαν άπαντες οι εθνοπατέρες στο Εθνοσυμβούλιο αποτίμησης του τριημέρου. Πραγματικά αν θες να μου εξηγήσεις πως ακριβώς έφθασαν οι Τούρκοι στο απροχώρητο, και πως κάτι τέτοιο πέτυχε ο Χριστόφιας. Μακάρι να φθάσουμε εκεί, κάποτε, στο ορατό μέλλον.


@Γιώργος Χρ.
ΤΟ ότι σαν λαός έχουμε ένα ζήτημα στο να μετουσιώνουμε τους τίτλους και τις διακυρήξεις σε ουσία και πραγματικότητα το αναγνωρίζω. Και σε αυτό έχουμε ευθύνη εμείς. Αποκλειστικά ο καθένας μας. Σε αυτό είναι που μπορεί κανείς να πει ότι ότι πάθουμε είναι από το κεφάλι μας. Οπότε μαζί σου συμφωνώ στο σκέλος του "τί θέλουμε επιτέλους;". Και όχι μονο σαν τίτλο. Ουσιαστικά. Ξέρουμε τί περιλαμβάνει αυτό που λέμε ότι θέλουμε. Είτε είναι διχοτόμηση είτε είναι ομοσπονδία και -άρα- συνεργασία με την άλλη πλευρά. Διαφωνώ όμως στο σημείο σου περί της υποσκαφής. Γιατί δεν μπορώ -ακόμα και στην περίπτωση που δεν ξέρω τί θέλω- να κρίνω κάτι που κάνει ο πρόεδρος. Νομίζω είναι κατ' ελάχιστον δικαίωμα του καθενός και να (έχει αρχικά και να) εκφράζει άποψη. Από εκεί και πέρα κάθε άποψη έχει τη δική της σημασία και βέβαια και αυτή κρίνεται!

Related Posts with Thumbnails