Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2010

Περί αξιοπρέπειας

Και μετά από μια ταραχώδη περίοδο συσκέψεων, ωρίμου σκέψεως, προβληματισμού και λοιπών βαρυσήμαντων ενεργειών το Δημοκρατικό Κόμμα έκανε στροφή 360 μοιρών στην πορεία του και συνεχίζει να συμμετέχει στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

Το δίλημμα που απασχόλησε σε χονδρικές γραμμές ήταν "αξιοπρέπεια ή συνδιαχείριση εξουσίας". Σαφώς η απόκριση των συλλογικών οργάνων του κόμματος "έστειλε" συνοπτικά την αξιοπρέπεια και συμβιβάστηκε με την συνδιαχείριση της εξουσίας. Το περιτύλιγμα της "αποστολής" αυτής της αξιοπρέπειας, ήταν η διατήρηση του "δικαιώματος του Δημοκρατικού Κόμματος να αξιολογεί τις ενέργειες της κυβέρνησης και να επανασκεφθεί στο (αόριστο) μέλλον κατά πόσο θα είναι σκόπιμο να διακόψει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση".

Ο ορισμός της προσχηματικής δικαιολογίας. Όταν για δυο χρόνια δε χάνεις ευκαιρία να διαμαρτυρηθείς δημοσίως και έντονα στον πρόεδρο για ζητήματα της πολιτικής του τα οποία, δικαίως, θεωρείς σοβαρότατα και ουσιατικά. Όταν ο πρόεδρος νιώθεις ότι δεν συγκινείται καν και τα αγνοεί και παρά ταύτα εξακολουθείς να ψάχνεις λόγους και δικαιολογίες, ουσιαστικά για αιτιολόγηση της παραμονής στην εξουσία, τότε έχει δίκαιο η Αναστασία Παπαδοπούλου, να μιλά για εξευτελισμό και στρουθοκαμηλισμό.

The show will go on...

2 σχόλια:

Γιώργος Χρ. είπε...

Προφανώς το ΔΗΚΟ επιθυμεί να διατηρήσει τον ρυθμιστικό του ρόλο στην κυπριακή πολιτική ζωή (sic).

Ανήρ Πάφιος είπε...

Πράγματι, τζείνον τον ρυθμιστικό ρόλο που εκτελείται με κουτάλι

Related Posts with Thumbnails