Σάββατο, Απριλίου 24, 2010

Lutte sociale sans frontières*

Είδα τυχαία την πιο κάτω φωτογραφία, του Αθηναϊκού πρακτορείου, για την προχθεσινή πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑ.Μ.Ε. (ΚΚΕ) που πραγματοποιήθηκε στο σύνταγμα. Το στιγμιότυπο είναι από τα πέριξ της Βουλής των Ελλήνων και απεικονίζεται ένας μεγάλος όγκος διαδηλωτών - διαμαρτυρομένων με σημαίες του ΠΑ.Μ.Ε. και πανό. Επίσης μια νεαρή του κόμματος πουλά "ριζοσπάστες" κατά τα συνήθη.Η διαμαρτυρία είχε να κάνει με την επαπειλούμενη(;) μείωση σε μισθούς και συντάξεις λόγω της υπαγωγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ενδιαφέρον στοιχείο της φωτογραφίας είναι μάλλον το ότι όλοι οι εικονιζόμενοι στο σκέλος τουλάχιστον αυτό της πορείας, πλην της συντρόφισσας με τον Ριζοσπάστη, είναι αλλοδαποί. Των οποίων οι συντάξεις και οι μισθοί δεν... πολυαπειλούνται. Δεν ξέρω βέβαια αν προσφέρουν "υπηρεσίες διαμαρτυρομένων" ενισχύοντας ενίοτε και τις λαϊκές διεκδικήσεις των Ελλήνων. Πώς πουλά μια αυστραλιανή εταιρία "φίλους" για το Facebook, κατά αντίστοιχο τρόπο.

*Κοινωνικός αγώνας χωρίς σύνορα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην φωτογραφία απεικονίζονται 20-25 μετανάστες σε μία συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ,που συνήθως έχουν αρκετές εκατοντάδες άτομα.Δεν γνωρίζω ακριβώς τι έκαναν εκεί οι μετανάστες ανάμεσα στους εκατοντάδες εργαζόμενους και φοιτητές αν και πιθανολογώ ότι είναι μια αντιπροσωπεία μεταναστών που διαδηλώνει για τα δικαιώματα της κοινότητάς τους.Δεν βλέπω κάτι περίεργο.Ποιο ακριβώς πολιτικό συμπέρασμα θες να βγάλεις από αυτή την ανάρτηση?Γιατί αν θες με αυτό να μας δείξεις ότι το ΠΑΜΕ δεν έχει κόσμο, ότι δεν υπάρχει κόσμος που διαμαρτύρεται για τα μέτρα ή ακόμα ότι χρειάζεται να καλέσουν στις πορείες μετανάστες για να δείχνουν πιο πολλοί,διάλεξες έναν μάλλον εξώφθαλμα γκεμπελίστικο τρόπο για να το κάνεις(λυπάμαι αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς το παραπάνω κείμενο).Μπορείς να κατέβεις μια φορά στο κέντρο και να δεις και μόνος σου αν έχει κόσμο και όχι να περιορίζεσαι σε χαμηλού επιπέδου δημιουργία εντυπώσεων.Όσο για το "επαπειλούμενη(;) μείωση μισθών και συντάξεων" είδες χθες πόσο επαπειλούμενη ήταν.
ΥΓ: Δεν είμαι κνίτης ούτε κκες αλλά δεν μπορώ να βλέπω αδιάφορος τις εξελίξεις στην χώρα μου και να μην αντιδρώ.

Unknown είπε...

αυτό το "δεν μπορώ να βλέπω αδιάφορος τις εξελίξεις στην χώρα μου και να μην αντιδρώ" πραγματικά με έχει κουράσει...

Ανήρ Πάφιος είπε...

Βασικά η ολη δημοσίευση εντάχθηκε στα «ευθυμα» και γράφτηκε επι της αφορμής της φωτογραφιας. Δεν ήταν η μονη, είχε και άλλες λήψεις με περισσότερους αλλοδαπούς πίσω από πάνω του ΠΑΜΕ και με τις σημαίες του. Δεν ξέρω αν ο Γκεμπελς χρησιμοποιούσε εισαγωμενους διαδηλωτές στις πορείες του σε ενα αγώνα να φανεί ότι αυτός συσπείρωνει περισσότερους από πίσω του, αλλά αν ήθελες να δεις κάπου δόλο δεν θα έπρεπε να τον αναζητήσεις στη χιουμοριστική δημοσίευση μου.

Επίσης τα μέτρα οταν γραφτηκε η ανάρτηση δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμα και για αυτό ήταν ακόμα «επαπειλούμενη» η μείωση.

Related Posts with Thumbnails