Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Γκλάζνοστ!

Φωτιές άναψε η κυρία Ανθή, γραμματέας του Άντρου Κυπριανού μάλλον, με το λάθος της. Δεν ήταν που μάθαμε τί θα κάνει Κυριακάτικα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, αν και για Κυριακή πολλή δουλειά έχει βάλει! Ήταν τα περιεχόμενα του email. Και για όσους δεν άκουσαν τί έγινε, απλά, η κυρία Ανθή αντί να στείλει το email στον Άντρο Κυπριανού, το έστειλε στο mailing list με τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα όλα τα κυπριακά ΜΜΕ να λάβουν μέρος της ατζέντας και των αιτημάτων που καλείτο να χειριστεί ο γγ. του ΑΚΕΛ.

Όποιο κόμμα, όμως, τολμήσει να πει για "απαράδεκτο ΑΚΕΛ που κάνει ρουσφέτι" θα είναι σαν να φτύνει τον ανεμιστήρα. Απλά στην αριστερή(ο Θεός να την κάνει)παράταξη τα έβγαλαν, κατά λάθος, και στη φόρα, γιατί μάλλον έτσι λειτουργούν και οι υπόλοιποι. "Γκλάζνοστ" που έλεγε και ο Mikhail Gorbachev. Οι εικόνες από το email που παρατίθενται πιο κάτω είχαν δημοσιευθεί στο sigmaLive.


Το φάουλ όμως, στη "διαχείριση της κρίσης" το έκανε ο παρ' ολίγον παραλήπτης του μηνύματος, ο Άντρος Κυπριανού, που βγήκε να κάνει και παρατηρήσεις στα ΜΜΕ ότι μεγαλοποίησαν το θέμα. Κύριε Άντρο μου δεν βρέχει, σας φτύνουν! Έλεος. Αν ήθελες να πεις κάτι, που τί νά 'λεγες κιόλας, ας ήταν ένα τυπικό "μα δεν είναι αυτό που νομίζετε" σαν τους άπιστους συζύγους! Ήταν τουλάχιστον τραγικός, αλλά και διασκεδαστικός συνάμα όταν προσπαθούσε να μας πείσει ότι το ΑΚΕΛ δεν κάνει τέτοια πράγματα και απλά ο κόσμος τους τηλεφωνά από μόνος του και τους ζητά, χωρίς αυτοί όμως να ανταποκρίνονται. Απλά τα καταγράφουν για στατιστικούς λόγους. Να ξέρουν πόσα "αιτήματα" πολιτών απέρριψαν.

Από τα email ξεχωριστό, νομίζω είναι το πιο κάτω, όπως αποτυπώθηκε σήμερα στην εφημερίδα "Πολίτης":
[...] Από τα υπόλοιπα πέντε ονόματα, που απευθύνονται στον κ. Κυπριανού, μεγαλύτερο ενδιαφέρον εγείρει το υπ΄ αριθμόν 4, κάποιου Μ[..]η Πιττάτζιη. Πρόκειται για μέλος του ΔΗΚΟ από το Παραλίμνι, ο οποίος στις τελευταίες προεδρικές εκλογές είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια. Αναφορικά με τον κ. Πιττάτζιη, στο σημείωμα της κ. Παπαμιχαήλ προς τον 'Αντρο Κυπριανού, σημειώνεται ότι για «τη θέση αρχιτελώνη», εννοώντας προφανώς την κενωθείσα θέση διευθυντή στο Τμήμα Τελωνείων, προωθείται ο αδερφός της βουλευτού του ΑΚΕΛ Σκεύης Κούτρα Κουκουμά. Την ίδια θέση, όμως, διεκδικεί η σύζυγος του στελέχους της επαρχιακής επιτροπής ΔΗΚΟ Αμμοχώστου, Αντρέα Χατζηγιάννη. Σύμφωνα με το σημείωμα προς τον κ. Κυπριανού, ο κ. Πιττάτζιης είπε στον κ. Χατζηγιάννη «να τηλεφωνήσει του Μάριου Καρογιάν και να του πει να κάμει εκείνος ενέργειες προς εσένα (εννοώντας τον κ. Κυπριανού) και τον Πρόεδρο (εννοώντας τον κ. Χριστόφια), για να νιώσει και ο κ. Καρογιάν υποχρεωμένος προς το ΑΚΕΛ». Η υποχρέωση του προέδρου της Βουλής, σε ενδεχόμενη προαγωγή της συζύγου του στελέχους του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου, δεν θα είχε συνέπειες χωρίς επιστροφή για το ΑΚΕΛ, αφού σε 14 μήνες, η υποστηριζόμενη από το ΔΗΚΟ, Νίκη Χατζηγιάννη, θα αφυπηρετήσει. Οπότε θα ανοίξει και ο δρόμος για την πλήρωση της θέσης από τον υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ, αδερφό της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος. [...]
Εφ. Πολίτης, Αρχιτελώνης... και φαρισαίοι, 29/6/2010


Βούρκος. Και η δίκαιη κοινωνία, και η δίκαιη λύση! Βούρκος, πλέον και με βούλα.

1 σχόλιο:

Κυπριακόφωνος είπε...

Συμφωννώ απόλυτα!

Ούλλα τα κόμματα κάμνουσιν ρουσφέθκια. Εν τζαι ανακαλύψαμεν την τασςινόπιτταν.

Αλλά το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ είπεν πρώτα ότι έν εσωτερική υπόθεση του κόμματος (μεν μάσςεσαι!!),ότι εν πρέπει να μεν ασχολούμαστιν τζαι μετά που ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επροσπάθησεν να μας φκάλει πελλούς ήτουν εξωφρενικόν! Κανεί σιόρ!

Φυσικά εν τζαι εμπορούσασιν να πούσιν "ναι κάμνομεν ρουσφέθκια". Γενικώς τούτη η κατάσταση ήτουν μοιραία για το ΑΚΕΛ όπως τζαι αν αντιδρούσασιν.

Το πρόβλημαν έναι ότι το "δίκαιη κοινωνία" ανατινάχτειν τζαι δκιά εφόδια για ομαδικόν πυρ που την αντιπολίτευσην.

Related Posts with Thumbnails