Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

"ελεύθερα" "ανεξάρτητα" "δωρεάν"

Αγαπητοί καταναλωτές,
Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε στο blog Τromaktiko μια ΑΝΩΝΥΜΗ καταγγελία με στόχο την δυσφήμιση της εταιρίας NOODLE BAR και των εστιατορίων της.
Απαντούμε λοιπόν, θέλοντας να δώσουμε στο κοινό την δυνατότητα να βγάλει το ίδιο
τα συμπεράσματα του.
Στις 10 Σεπτεμβρίου λάβαμε μια προσφορά για διαφημιστική καταχώρηση στις ιστοσελίδες Athensbars και Tromaktiko στην οποία έπρεπε να απαντήσουμε έως τις 15 Σεπτεμβρίου. (όλη η προσφορά όπως στάλθηκε στο κύριο Χρήστο Γεωργαλά γενικό διευθυντή της εταιρίας Magfilms, η οποία διαχειρίζεται τις διαφημιστικές μας ενέργειες παρατίθεται παρακάτω.) athensbars-tromaktiko-protasi-synergasias.pdf

Στις 15 Σεπτεμβρίου τους απαντήσαμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε να διαφημιστούμε στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και στις 16 Σεπτεμβρίου (λίγες ώρες μετά την άρνηση μας) αναρτήθηκε στο Tromaktiko ΑΝΩΝΥΜΗ καταγγελία με ηχηρούς τίτλους.
Είναι οφθαλμοφανές στον οποιονδήποτε το τι έχει συμβεί!!!
Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που απαντάμε σε τέτοιου είδους λιβελογραφήματα και αδιαφορούμε για την λάσπη που πρόκειται να ακολουθήσει.
Μας ενδιαφέρει μόνο η ικανοποίηση του καταναλωτικού κοινού που με την εμπιστοσύνη του μας έχει αναδείξει στην πρώτη αλυσίδα εστιατορίων σε ρυθμούς ανάπτυξης στην χώρα, αναγνωρίζοντας την συνεχή μας προσπάθεια για την εξασφάλιση Υψηλών Υγειονομικών Standards με σκοπό την διασφάλιση της υγείας του καταναλωτικού κοινού.

Ανοιχτή Γραμμή Καταναλωτών: 210 3240214
Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας: qualityassurance@noodle-bar.net
Φαντάζομαι ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τίμημα της "ελεύθερης", "ανεξάρτητης" και "δωρεάν" "ενημέρωσης". Προφανώς δεν είμαι σε θέση να έχω εσωτερική ενημέρωση γιατο τί έγινε αλλά σίγουρα όλα αυτά τα "ειδησειογραφικά" blogs που έχουν γίνει μόδα στην Ελλάδα από το troktiko και τους συνεχιστές του σίγουρα κρύβουν πράγματα. Η ανανέωση και μόνο του περιεχομένου τους με τους ρυθμούς που αυτή γίνεται προϋποθέτει την συνεχή ενασχόληση με το blog τουλάχιστον ενός ατόμου. Σίγουρα κάτι τέτοιο, κάθε μέρα, 22 ώρες το 24ωρο δεν μπορεί να βασιστεί σε εθελοντική βάση. Από κάπου αυτές οι προσπάθειες χρηματοδοτούνται.

Για το καθ΄αυτό περιστατικό που καταγγέλλει η Noodle Bar, δηλαδή τον εκβιασμό είτε διαφημίζεσαι είτε σε καταστρέφουμε χρησιμοποιώντας τη δύναμη της δημοτικότητάς μας, προφανώς υπάρχει η δικαιοσύνη (αν υπάρχει κατηγορούμενος) που μπορεί να επέμβει. Αλλά ακόμα και αν δεν αποτελεί εκβιασμό αλλά τυχαίο γεγονός η δημοσίευση της κατγγελίας μετά την άρνηση της συνεργασίας των Noodle Bar, το κείμενο φέρει τη γενική υπογραφή "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ", προσφιλής τακτική των συγκεκριμένων blogs, θάβοντας κυριολεκτικά την εταιρία. Πιο πέρα εκτός της περιγραφής δεν παραθέτει ούτε καν μια ένδειξη ότι αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί, όπως μια φωτογραφία, ή μια απόδειξη αγοράς των προϊόντων.

Είναι ενδιαφέρουσες σαν προσπάθειες ίσως τα "ειδησειογραφικά" blogs, αν και πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος που τα διαβάζει, όσο ενδιαφέρον και αν έχουν οι δημοσιεύσεις τους πολλές φορές, μπορεί να τα θεωρήσει σαν πηγές ενημέωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails