Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

Και τον Μενβέντεφ σας έφερα...

Μεγάλες προοπτικές και μεγάλη σημασία έχει η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο. Τουλάχιστον δίνει μια ισχυρή δυναμική για το μέλλον σε διάφορους τομείς, αναλόγως του πώς τα αποτελέσματα της επίσκεψης θα αξιοποιηθουν. Επί της επίσκεψης θέλησε σήμερα να μιλήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την δήλωσή του όμως να εξελίσσεται σε φθηνό προεκλογικό πυροτέχνημα.
"μεγάλη επιτυχία αυτής της Κυβέρνησης, που ελπίζω να εκτιμηθεί, η επίσκεψη Μεντβέντεβ στην Κύπρο"
[...]
Σε ερώτηση κατά πόσο αυτή η επίσκεψη στέλνει κάποια μηνύματα στο εσωτερικό μέτωπο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως ο ίδιος ελπίζει όπως ''ο λαός τουλάχιστον να παίρνει αυτά τα μηνύματα και να κατανοεί τη σημασία των επισκέψεων όπως του Πάπα, του Μεντβέντεβ, της Μέρκελ και των άλλων πολλών Προέδρων που θα ακολουθήσουν, του Σαρκοζί και άλλων''
Βασικά, η δήλωση αυτή θα μπορούσε να λείπει χωρίς να στερήσει κάτι από το μεγαλείο και τη σημασία της επίσκεψης. Η αποστροφή του Προέδρου "να παίρνει ο λαός αυτά τα μηνύματα και ας κρίνει" και σαν συνέχεια το ήρθε ο Πάπας, τώρα ο Μεντβέντεφ, η Μέρκελ και άλλοι ηγέτες, ο Σαρκοζύ μου θύμισε λίγο κουβέντα καφενέ σε προεκλογική εκστρατεία. Με τον δήμαρχο στα Κορακοχώρια της Κάτω Ραχούλας για να πείσει τους συγχωριανούς του για το έργο του να φωνάζει "και το Ρέμο σας έφερα, τη Μαρινέλλα, τον Σεφερλή τον Μάρκο και τον Στάθη Ψάλτη".

Σημαντική, σημαντικότατη, η επίσκεψη, αναλόγως βεβαίως του πώς αυτή θα αξιοποιηθεί πέραν των φωτογραφικών ενσταντανέ, αλλά η διαφημισοδήλωση των επιτευγμάτων της κυβερνήσεως λίγο... δεύτερη! Τέτοια γεγονότα έχουν από μονα τους μια δυναμική που τα κάνει ευρέως και σε υπερβολικό βαθμό γνωστά στον κόσμο, δε χρειάζεται κατηχητικού τύπου προσέγγιση για να βεβαιωθεί κανείς ότι θα τα θυμόμαστε. Το αν αυτά θα είναι καταλύτης για να τα "θυμόμαστε" έπειτα, στη στιγμή που υπονοείται, μάλλον θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των επισκέψεων και τη διαχείρισή τους.

4 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Μπορεί να απευθύνεται σε κάτι πικρόχολους που την περασμένην ευτομάδαν ορύονταν διότι ο κομμουνιστής άσχετος πρόεδρος τους εν απομονωμένος στο διεθνές πεδία τζιαι εθέλαν μάλιστα να τον βάλουν τζιαι σε τσίρκουλο να μιλά αγγλικά για να τον θωρεί ο κόσμος να γελά. Ούτε η κομμουνιστική ετικέττα του που δεν την αρνήθηκεν ποτέ, ούτε τα "λλία" του αγγλικά τον εμποδίσαν να κάμει καλή σχέση με δράκους της δεξιάς όπως ο Μπερλουσκόνι, ο Σαρκοζύ ή ο Ρώσσος. Τίποτε άλλον δε θα εύβρεις ρε ανήρ που την Πάφο να του φτύσεις πάλε;

Ανήρ Πάφιος είπε...

Επί του προκειμένου, δε διαφωνώ στη σημασία της επίσκεψης, όπως την περιέγραψα, αλλά θεωρώ πολύ φθηνό το σχόλιο του. Υποδεέστερο, ή "δεύτερο" όπως το χαρακτήρισα.

Trelo agori είπε...

O filos Aceras exei ta nevra tou mallon pou tes efan i Omonoia. Ate gie mou tzila parakatw, pou e8ixtikes pou to post. Tzai moro tou dimotikou na valoume na to 8kevazei, pianei to point tou ar8rou.

Anef_Oriwn είπε...

Μα ο Aceras πότε έγινε με την ΟΜΟΝΟΙΑ ρε Trelo agori;

Related Posts with Thumbnails