Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2010

Rainbow storm

Αρχίζοντας το θέμα και τηρώντας την politically correct στάση που επιβάλλει συγκεκριμένες παραδοχές καταδικάζουμε την ωμή βία, από όπου και αν προέρχεται. Με αυτά τα λόγια και εμπλουτίζοντας τις καταδίκες με φράσεις όπως "εξτρεμιστικά στοιχεία", "ρατσισμός" κλπ άλλωστε, και οι κομματικοί ταγοί του τόπου, καταδίκασαν και τελείωσαν με τα επεισόδια των "Φοινικούδων".

Τα γεγονότα δεν χρειαζόταν κανείς να είναι μέντιουμ για να τα προβλέψει. Όταν μια ομάδα διοργανώνει διαδήλωση και πορεία κατά της λαθρομετανάστευσης (Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης ενάντια στην λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό) και στον ίδιο χώρο μια άλλη ομάδα, η ΚΙΣΑ, διοργανώνει φεστιβάλ (Φεστιβάλ «Rainbow» «Κύπριοι και Μετανάστες Ενωμένοι ενάντια στην Κρίση») δε χρειάζεται πολλή σκέψη για να φανταστεί κάποιος ότι ο συνδυασμός είναι σαν βενζίνη με φωτιά. Όντως η παραλιακή οδός των Φοινικούδων στη Λάρνακα άναψε όταν οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες. Σύμφωνα δε με το άρθρο του Φιλελευθέρου οι του φεστιβάλ απέκοψαν την πορεία κλείνοντας το δρόμο κάτι που πυροδότησε τελικώς τα επεισόδια (αφορμή και μόνο γιατί και απλό φτάρνισμα ήταν αρκετό για να αρχίσει σύρραξη υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες).

Και εκεί που είχα την απορία γιατί η αστυνομία άφησε την πορεία να περάσει ουσιαστικά δίπλα στον χώρο του φεστιβάλ,, έρχεται μια μικρή λεπτομέρεια και αλλάζει το ερώτημα. Το φεστιβάλ Rainbow φαίνεται ότι ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Λάρνακα και στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα αστυνομία και δήμος είχαν επιφυλάξεις για το θέμα, έως αρνητική στάση. Επομένως η απορία είναι γιατί επιλέχθηκε από τους διοργανωτές η μεταφορά του φεστιβάλ στη Λάρνακα και μάλιστα σε χώρο μέσα σε πορεία με εντελώς αντίθετο θέμα από αυτό του φεστιβάλ; Μήπως στόχος ήταν να γίνει κάτι τέτοιο;

3 σχόλια:

Nikolas Markou είπε...

Ώχου, χτύπησε κανάς καφετής αδερφός μας...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σκοπός τους ήταν να προκαλέσουν και να εμφανίσουν μετά τα άτομα στην πορεία σαν ακραίους. Το γεγονός ότι ήρθε μετέπειτα το ΕΛΑΜ τους βοήθησε! Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι τα κανάλια έδειξαν ξεκάθαρα ότι ήταν ένας καβγάς Ε/Κ εναντίον μιας χούφτας αναρχικών και πολλών Αράβων! Ο κόσμος της Λάρνακας φοβάται αλλά ξέρει ποιός τους έφερε στην πόλη και ελπίζω ότι θα τιμωρήσουν το ΑΚΕΛ στις εκλογές του Μάη!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ο ελεεινός Κίσσινγκερ ειπε (Σεπτέμβριος1974) οτι τους Ελληνες για να τους νικήσεις πρέπει να τους κτυπίσεις στην γλώσσα τους,στην θρησκεία τους και στον πολιτισμό τους.Οτι γίνεται στην Κύπρο και Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες και τους αλλοδαπούς είναι σχέδια προγραμματισμένα και εξελίσσοντε κατά γράμμα όπως τα σχεδίασαν οι Αγγλοαμερικάνοι με τους εδώ προσκυνημένους του χρήματος και καρεκλοκένταυρους της εξουσίας ηγέτες μας.Σε λίγα χρόνια θα γίνουμε μειονότητα στον δικό μας τόπο.Αισχος και Ντροπή για τους πουλημένους ηγέτες μας που βάζουν υπεράνω του καλού της πατρίδας μας τα προσωπικά τους συμφέροντα και φιλοδοξίες.Η μόνη τους τημωρία ειναι η Θεία Δίκη να τους ακολουθεί τους ιδιους και τις οικογένειες τους.

Related Posts with Thumbnails