Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2011

Η γυναίκα του Καίσαρα

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ημικρατικού οργανισμού έχει να καταθέσει φορολογικές δηλώσεις από το 2001! Για 10 χρόνια δεν έχει πληρώσει φόρο, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας Φιλελεύθερος (11/01/2011- Στην τσιμπίδα του ΤΕΠ πρόεδρος ημικρατικού). Σύμφωνα με το άρθρο μάλιστα ο εν λόγω (νυν) πρόεδρος του ημικρατικού οργανισμού είχε με καθυστέρηση υποβάλει και το 2001 φορολογικές δηλώσεις για τα έτη 1993 εως 2000. Για αυτή του την "παρατυπία" δεν είχε υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια.

Την ίδια ημέρα, διαβάζω από το portal του Σίγμα, ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της cyta, Στάθης Κιττής, ανακοινώνει με γραπτή του δήλωση πως οι φορολογικές του δηλώσεις για την περίοδο 2001-2009 έχουν ετοιμαστεί και καταχωρήθηκαν την Τρίτη 11/01 (ημέρα δημοσίευσης του άρθρου στην εφημερίδα) στα γραφεία του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων. Ο πρόεδρος της cyta ανέφερε στη δήλωσή του ότι υπήρχε για μερικά χρόνια (2-3) κάποια εκκρεμότητα επειδή το (δικηγορικό του) γραφείο λειτουργούσε ως συνεταιρισμός και μετά διαλύθηκε.

Τα πως και τα γιατί στην προκείμενη περίπτωση δεν μας αφορούν και τα αγνοούμε. Μένουμε στα γεγονότα. 11/1 δημοσιεύεται στην εφημερίδα το σχετικό άρθρο και για κάποιο λόγο την ίδια μέρα ευκαιρεί ο αξιωματούχος και καταθέτει τις φορολογικές του δηλώσεις. Κανένα κόμμα δεν έθεσε θέμα σε καμμία από τις πολλές και καθημερινές δηλώσεις των αξιωματούχων τους. Κανένας δημοσιογράφος δε ρώτησε τον πρόεδρο ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το κατά πόσο τίθεται θέμα για τον αξιωματούχο.

Μια εβδομάδα μετά το γεγονός και είναι όλα ως μη γενόμενα. Τώρα από αυτό τί μπορεί κανείς να φανταστεί; Ότι η Κύπρος είναι ένα τεράστιο χωνευτήρι όπου λειτουργεί ένα σύστημα "θαψίματος" θεμάτων από ένα κατεστημένο πολιτικοδημοσιογραφικό;

Όλα δηλαδή θεωρούνται εντάξει και το θέμα κλειστό επειδή με 10 χρόνια καθυστέρηση κατατέθηκαν οι φορολογικές δηλώσεις; Το ίδιο μήπως θα ίσχυε και για τον κάθε πολίτη της Δημοκρατίας που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατέθετε για μια δεκαετία φορολογικές δηλώσεις; Νομίζω πως όχι. Και θα ήταν και μια ύστατη κίνηση ευθιξίας εκ μέρους του να υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος του ΔΣ της cyta. Θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και τον οποίο, θεωρητικά, έφερε σε δύσκολη θέση με την "αμέλεια" του.

Και επειδή έρχονται και εκλογές (δυο φορές σε αυτό το χρόνο) και θα ακούσουμε αυτά τα όμορφα κλισέ περί της γυναίκας του Καίσαρα, ή του μαχαιριού που φθάνει τα κόκαλα, μήπως είναι καιρός να αναρωτηθούμε πως στο καλό πορευόμαστε επιτέλους; L’audace, l’audace, toujours l’audace

2 σχόλια:

chrys είπε...

Έτσι είναι. Όταν επανορθώσεις δεν θεωρείται ότι έκανες λάθος.
Έφαες λεφτά της κυβερνησης για να βάλεις δόντια; Επιστρέφεις τα λεφτά και το θέμα έκλεισε.
Έχεις 10 χρόνια να κάμεις φορολογική δήλωση; Κάμνεις μια και το θέμα έκλεισε.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Και όταν λέμε έκλεισε, εννοούμε σφραγίστηκε! Εν μέσω προεκλογικής και ούτε καν ανασύρεται, ακόμα και για λόγους εντυπωσιασμού το συγκεκριμένο σκάνδαλο!

Related Posts with Thumbnails