Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

Απ' όν αντρέπεται...

Απ' όν αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του λέγαν στην Κύπρο οι παλαιότεροι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Και αυτό το σλόγκαν εξακολουθούν κατά τα φαινόμενα να ακολουθούν οι συμπατριώτες Τουρκοκύπριοι. Σύμφωνα με άρθρο του "Πολίτη" και της τ/κ εφημερίδας Γκιουνές:
[...] ο λεγόμενος πρόεδρος της "ένωσης" (σσ. λεγόμενη ένωση δικηγόρων στα κατεχόμενα), Χασάν Σοζμενέρ, ανέφερε ότι αρκετά άτομα επισκέπτονται την «ένωση δικηγόρων» και παραπονιούνται ότι ενώ είναι γεννημένοι και ζουν στην Κύπρο και ενώ η μητέρα ή ο πατέρας τους είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν τους παραχωρεί επίσημα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας (ταυτότητα και διαβατήριο) με τη δικαιολογία ότι ο γάμος των γονιών τους τελέστηκε στα κατεχόμενα μετά τις 20 Ιουλίου 1974.

Ο κ. Σοζμενέρ πρόσθεσε ότι για όλα αυτά τα στοιχεία που αφορούν τα παράπονα των πολιτών έχουν ενημερωθεί η «ε/κ διοίκηση» και ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, καθώς επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες μέλη της ΕΕ. Στην ανακοίνωση προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η πολιτική αυτή της ε/κ πλευράς αντίκειται στις αρχές του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία - προστίθεται - αποτελούν τόσο η ε/κ όσο και η τ/κ κοινότητα και πως το κάθε άτομο είναι ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά του τα οποία πηγάζουν από το Σύνταγμα σε σχέση με την τέλεση γάμου.
Είναι προφανές ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να ισορροπήσουν και στις δυο βάρκες, απολαμβάνοντας των όποιων προνομίων τους παρέχει το μόρφωμα των κατεχομένων, αλλά και των όποιων (γενναίων και ετεροβαρών) οφελημάτων τους προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία. Με αυτό τον τρόπο αποποιούνται των όποιων υποχρεώσεών τους έναντι της Δημοκρατίας και αποδέχονται μόνο τις παροχές (νοσηλεία, διαβατήρια, Ε.Ε., εργασία, επιδόματα κλπ).

Προσέξτε δε, ότι τη φράση "Κυπριακή Δημοκρατία" (στο μεταφρασμένο κείμενο τουλάχιστον) ο δικηγόρος τη χρησιμοποιεί μόνο στο σημείο όπου επικαλείται την ισότητα Τ/Κ και Ε/Κ πολιτών με βάση το Σύνταγμα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μιλά για Ε/Κ διοίκηση. Έτσι κι αλλιώς φαίνεται ότι αρκετοί εξ' αυτών θυμούνται την Κυπριακή Δημοκρατία μόνο όταν έχουν λαμβάνειν. Τότε εξεγείρονται και διαδηλώνουν κραδαίνοντας τις σημαίες του κράτους που αποποιήθηκαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ελληνας.ο βρωμοτουρκος ειναι αλλοδαπος και εχθρος μου.οσι τους λετε συμπατριωτες σας ειστε και εσεις τουρκοι αλλα φοβαστε να το πειτε δημοσια

Related Posts with Thumbnails