Παρασκευή, Μαΐου 13, 2011

Περιοδεύων θίασος

Δε θα ήθελα αυτή την περίοδο να είμαι στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας! Ο άνθρωπος πρέπει να είναι στα πρόθυρα τενοντίτιδας. Είναι γενικό το φαινόμενο σε προεκλογική περίοδο όλοι να τρέχουν με τα ψαλίδια και να εγκαινιάζουν αβέρτα, αλλά η δική μας περίπτωση τείνει να γίνει ανέκδοτο. Ο πρόεδρος το τελευταίο, εξαιρετικά βραχύ, διάστημα έχει εγκαινιάσει ένα ΚΕΠ στην Πάφο (8 μηνών ήδη το ΚΕΠ), μια μονάδα αφαλάτωσης στην Πάφο, το αρμενικό πολιτιστικό κέντρο στη Λάρνακα, ένα πολυχώρο σε ένα χωριό που δεν θυμάμαι, το τμήμα παιδοογκολογίας του Μακαρείου νοσοκομείου στη Λευκωσία, το "σπίτι της συνεργασίας" στην πράσινη γραμμή, το αιολικό Πάρκο στους Ορείτες στην Πάφο, το αλιευτικό καταφύγιο στο Ζύγι. Λόγω φόρτου εργασίας δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του Προέδρου στα εγκαίνια του "καφενέ του Γιαννή" στον Καλοπαναγιώτη και στα εγκαίνια του "Ορφανίδη" στη Σκαρίνου.

Και σαν να μην έφθανε το τρέξιμο σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, χθες, ο Πρόεδρος εμφανίστηκε και στην κοινωνική εκπομπή "Με την Ελίτα" στο Σίγμα. Μίλησε για τα παλιά, τα πολύ παλιά, έριξε λίγα βέλη στον τέως Πρόεδρο, είπε για αυτούς που τον πολεμούν, μίλησε για το ταπεινό του παρελθόν, έκλαψε, ξαναέκλαψε, συγκινήθηκε για τα δύσκολα χρόνια, για το κόμμα, για το κυλικείο της συντεχνίας. Είπε ότι λυπάται που δεν πρόλαβε ο πατέρας του να τον δει γ.γ. του κόμματος (και δεν λυπάται που δεν πρόλαβε να τον δει Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Εντάξει δέχομαι το ανθρώπινο πρόσωπο του προέδρου, δέχομαι το ότι -όπως και πολλοί κύπριοι- πέρασε δύσκολα χρόνια δεν μπορώ όμως να δεκτώ και να συγχωρέσω το λαϊκίστικο ξεχαρβάλωμα κάθε ίχνους κύρους, αξιοπρέπειας και σοβαρότητας που κουβαλά μαζί του ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στα πλατώ της Ελίτας και της κάθε Ελίτας στο όνομα των εκλογικών επιδιώξεων του κόμματος. Θυμηθείτε ότι ήδη ο πρόεδρος έχει μαγειρέψει (στο Κελλάκι) και για την εκπομπή του MEGA "σουβλάκι με sushi".

Και δεν τρέφω αυταπάτες, δε θεωρώ ότι και οι προηγούμενοι πρόεδροι κατάφεραν να σταθούν όλοι στο κύρος και στο ύψος που απαιτεί ο θεσμός, αλλά πλέον νομίζω πως πιάσαμε πάτο. Μάλιστα προς επιβεβαίωση του πάτου, το Σίγμα, χτες κατά τη διάρκεια της εκπομπής, πληροφόρούσε το κοινό ότι "Όσοι απευθυνθούν τηλεφωνικώς σήμερα στην εκπομπή, η παραγωγή θα δώσει όλα τα στοιχεία στο γραφείο του προέδρου για άμεση διαχείριση του ζητήματός τους". Το πιο τραγικό βέβαια είναι η παρακαταθήκη που αφήνουν οι ενέργειες του προέδρου, γιατί είμαι σίγουρος ότι η παρουσία και το κλάμα θα είχε επίδραση στο συναίσθημα του ψηφοφόρου, και αυτό το θέαμα θα το δούμε ξανά στο μέλλον...

1 σχόλιο:

chrys είπε...

Πηγές που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν λένε ότι σε λίγες μέρες ο πρόεδρος θα εμφανιστεί στην Ελενη τη Πόρνη ως ο καλός Δικωμίτης και θα τη σώσει απο τη λάσπη της πορνείας.

Related Posts with Thumbnails