Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Νέος σταθμός μετεπιβίβασης Κ. Πάφου

Τον νέο του σταθμό μετεπιβίβασης στον χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου στην Κάτω Πάφο, εγκαινίασε ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου (Ο.ΣΥ.ΠΑ.), η λειτουργία του οποίου είναι ένα πραγματικά καλό νέο για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Παράλληλα όμως με το άνοιγμα του σταθμού επίλθε και μια ανακατανομή των λεωφορειακών γραμμών του Οργανισμού, με νέα δρομολόγια να ανοίγουν και όλα τα δρομολόγια που περνούσαν από την περιοχή του λιμανιού της Κάτω Πάφου να σταματούν πλέον στον νέο σταθμό του οργανισμού. Να σταματούν πλήρως, τέρμα δρομολογίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι κλασσικές γραμμές (6)15: Κόλπος Κοραλλίων - Κάτω Παφος (Πλαζ), (6)11: Κάτω Πάφος (Πλαζ) - Αγορά και (6)10: Αγορά - Κόλπος Κοραλλίων να καταλήγουν και να ξεκινούν πια από τον νέο σταθμό και να γίνονται αντίστοιχα, 615: Λιμάνι - Κόλπος Κοραλλίων, 611: Πλαζ Γεροσκήπου - Λιμάνι και 610: Αγορά - Λιμάνι. Μαζί προστέθηκε και η γραμμή 618: Αγορά Λιμάνι, αλλά μέσω άλλης διαδρομής.

Άρα πλέον η διαδρομή που παλιά γινόταν ενιαία πχ Aγορά - Kόλπος Κοραλλίων απαιτεί πια μετεπιβίβαση στο Λιμάνι. Ως εδώ όλα καλά, πέραν μιας μικρής ταλαιπωρίας και καθυστέρησης που συνεπάγεται η αλλαγή λεωφορείου, η οποία όμως με μια καλή χρονική ανταπόκριση μπορεί να ξεπεραστεί.

Το σημαντικό κομμάτι που συνεπάγεται αυτή η αλλαγή είναι ότι το κόστος της διαδρομής πλέον έχει διπλασιαστεί. Από 1 Ευρώ συνολικά, σε 1+1 για κάθε σκέλος της νέας διαδρομής (δηλ. 4 Ευρώ για το πήγαινε - έλα)9. Λαμβάνοντας κιόλας υπ΄όψη ότι δεν είναι μόνο ο επιβάτης που πληρώνει το εισιτήριο, αλλά και όλοι μας μέσω της επιχορήγησης ανά επιβάτη που παρέχεται στον ΟΣΥΠΑ από το κράτος, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η απλή αυτή αλλαγή έχει πολλά οφέλη για την εταιρία. Σημειώστε δε ότι τα τρία δρομολόγια που αναπροσαρμόστηκαν είναι και τα δρομολόγια που ήταν μονίμως γεμάτα λόγω των ξένων επισκεπτών που κινούνται κατά μήκος της τουριστικής περιοχής Πέγειας - Πάφου. Άρα αν θα κινηθείτε με λεωφορείο συμφέρει καλύτερα να προμηθευτείτε εξ' αρχής ολοήμερο εισιτήριο (€2) και γενικότερα κάρτες μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails