Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2011

Η Βόρεια Κορέα της ανάπτυξης

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
Ναι, το εν Ελλάδι αδελφό κόμμα του κόμματος του Κιμ Γιογκ Ιλ συλλυπάται το λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για την οδύνη που τον βρήκε. Την απώλεια του ηγέτη που θεμελίωσε την ανάπτυξη και ρίζωσε τη δημοκρατία στον ευημερών λαό της Βορείου Κορέας. Το ΚΚΕ πρέπει να είναι και ο μόνος οργανισμός ανά το παγκόσμιο που μπορεί να δει τί πραγματικά γίνεται στην χώρα αυτή. Οι υπόλοιποι νοήμονες δεν μπορούν να εντοπίσουν αυτά όλα τα στοιχεία που σε τρεις μεστές προτάσεις αποτυπώνει ο συγγραφέας του Περισσού.

"Ο λαός έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης που διάλεξε" διαπιστώνει ο συγγραφέας του συλλυπητηρίου μηνύματος. Φαίνονται άλλωστε τα αποτελέσματά του. Δείτε τη νυχτερινή φωτογραφία από το διάστημα απεικονίζει τα νησιά της Ιαπωνίας, ακτές της Ρωσίας, μέρος της Κίνας και την Βόρεια και Νότια Κορέα. Τα σκοτεινά τμήματα στην εικόνα έιναι η Βόρεια Κορέα της ανάπτυξης και η θάλασσα.
Ο λιμός του '96, στα πλαίσια της εδραίωσης του καθεστώτος είχε φέρει το θάνατο σχεδόν 3 εκατομμυρίων βορειοκορεατών, ενώ και σήμερα οι καταγγελίες του καθεστώτος για υποσιτισμό του πληθυσμού είναι συνεχείς. Συνεχείς είναι και οι καταγγελίες από αυτομολούντες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων και εκτελέσεις, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Κατά τα άλλα οι κάτοικοι της Κορέας δεν μπορούν να μοιραστούν μαζί μας την ευμάρεια και την ευγνωμοσύνη τους, όχι μόνο γιατί φοβούνται ότι μπορεί και να εκτελεστούν δημοσίως, αλλά και επειδή τα 1,2 εκατομμύρια γραμμών τηλεφώνου δεν είναι προσβάσιμα από τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού ενώ δεν υπάρχει ούτε κινητή τηλεφωνία και διαδίκτυο. Ακόμα και η τηλεόραση είναι μόνο κρατικά ελεγχόμενη, και δεν εννοώ μόνο τα κανάλια αλλά και οι δέκτες.

Αυτή επιγραμματικά είναι η Βόρεια Κορέα που κατά το ΚΚΕ "αντιτάσσεται στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις" ζώντας στη δική της "ανάπτυξη", προς όφελος του κόμματος και του λαού της.

Όσοι μπορείτε δείτε και το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης με τίτλο "Η παράσταση" που αποτυπώνει την κατάσταση στη χώρα, με χρώματα ελαφρώς διαφορετικά από τα φαντακτερά του ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

Anef_Oriwn είπε...

Εγώ θα παραθέσω ένα απόσπασμα από μια περσινή συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στην “Ελευθεροτυπία” [στις 17 του Οκτώβρη του 2010] – link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=214299

Ερώτηση: «Στην Κίνα κυβερνά το κομμουνιστικό κόμμα. Είναι η Κίνα σοσιαλιστική χώρα; Στη Βόρεια Κορέα κυβερνά το Κόμμα των Εργατών. Είναι η Β. Κορέα σοσιαλιστική χώρα;»
Απάντηση: «Ο σοσιαλισμός δεν συμβαδίζει με την αγορά και με την κυριαρχία των μονοπωλίων. Ούτε επίσης με την οικογενειοκρατία.»

Άποψη μου είναι να καταφέρνουμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις. Στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά σε σοσιαλισμό. Αντίθετα μιλά για «αντιιμπεριαλιστικό αγώνα»… Κι ας μην ξεχνάμε ότι σε μεγάλο βαθμό οι λιμοί και καταποντισμοί στη χώρα οφείλονται καις τον αποκλεισμό της από του δυτικούς.
Α, και για να σε προλάβω ΔΕΝ κάμνω το δικηγόρο στους βορειοκορεάτες δικτάτορες! Αλλά φτάνει πια με τους αυτόκλητους χωροφύλακες του κόσμου που επιβάλλουν κατά το δοκούν τη “δημοκρατία”! [Τα είδαμε και στο Ιράκ, και στο Αφγανιστάν και πρόσφατα στη Λιβύη]...

Related Posts with Thumbnails