Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2011

Σε παράλληλο σύμπαν

Διαβάζω στον τύπο, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε αιφνιδίως και Χριστουγεννιάτικα (!), όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε άρον άρον να θέσει υπό σύλληψη τον γέροντα της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους Εφραίμ. Πέφτω σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο Μητροπολίτης Πάφου:
Ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι όσοι επέλεξαν να ακολουθήσουν το μοναχικό βίο «δεν πρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες, οι οποίες τους αποπροσανατολίζουν από το στόχο τους και σκανδαλίζουν τον κόσμο».

Αποπροσανατολίζουν και σκανδαλίζουν επίσης, είπε, «άμεσες δοσοληψίες, οικονομικές, εμπορικές και κτηματικές, όπως και η περιφορά ιερών κειμηλίων ανά τον κόσμο με έμμεσο στόχο το κέρδος».[...]
Προσπερνώ το ότι από τις δηλώσεις απουσιάζει πλήρως ένας λόγος συμπόνιας για τον δοκιμαζόμενο εν Χριστώ αδελφό του και ιερωμένο, έστω και λόγω Χριστουγεννιάτικης αβροφροσύνης ή Χριστιανικής αγάπης. Μένω άναυδος διαβάζοντας με πόση υποκρισία προσφέρονται νουθεσίες και συμβουλές προς τους ιερωμένους στις επόμενες προτάσεις. "Δεν πρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες οι οποίες τους αποπροσανατολίζουν από το στόχο τους και σκανδαλίζουν". Και το λέει ο άνθρωπος που έχει κάνει άνω κάτω μια πόλη επειδή με το έτσι θέλω του ήρθε να κτίσει μεγαλοπρεπή ναό μέσα στο δημόσιο κήπο, ξεπαστρεύοντας κάθε δόση πρασίνου που άφησε ο δήμος. Μιλά για δοσοληψίες οικονομικές εμπορικές και κτηματικές οι οποίες σκανδαλίζουν, ο Μητροπολίτης του οποίου η Μητρόπολη πριν λίγα χρόνια αγόραζε και πουλούσε γήπεδα γκόλφ και καταλήμματα που διατηρούσε στην Τσάδα. Και που ακόμα λειτουργεί ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Πάφο. Για να μην επεκταθούμε και στην υπόλοιπη επιχειρηματική δραστηριότητα των αδελφών Μητροπόλεων της Κύπρου ή της Αρχιεπισκοπής. Εδώ ο Αρχιεπίσκοπος γύριζε την Ελλάδα και έκανε πριν μερικά χρόνια εγκαίνια στα υποκαταστήματα της τράπεζας στην οποία είναι μεγαλομέτοχος η Εκκλησία της Κύπρου. Δύο είναι τα τεινά. Είτε οι ιεράρχες της Κύπρου ζούν σε ένα παραμυθένιο κόσμο όπου η ενημέρωση του ποιμνίου -θεωρούν ότι- γίνεται μόνο από άμβωνος τις Κυριακές μετά τη λειτουργία, είτε απλά νιώθουν αρκετά δυνατοί ώστε πιστεύουν πως δεν τους αγγίζει η φθορά που υφίστανται στα μάτια του λαού με παρόμοιου τύπου υποκριτικές εμφανίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails