Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2007

Avanti popolo

Και εκεί που τα πράγματα φαινόντουσαν ότι ισορροπούσαν, εκεί που φαινόταν το σκηνικό λίγο πολύ στημένο, η διαζευκτική τάση του ΑΚΕΛ έγινε κεραυνός. Κεραυνός που έκαψε την τριμερή συνεργασία της αλλαγής.

Αυτή η "αλλαγή" που δεν ήρθε ήταν από τους λόγους, τουςοποίους ο γγ του ΑΚΕΛ, και νυν υποψήφιος του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την αποχώρηση. Το κυβερνητικό έργο δεν υλοποιήθηκε στον βαθμό που το θέλαμε τόνισε. Και στο κυπριακό και τους χειρισμούς που ακολούθησε η κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα δεν συμφωνούσαμε πάντα. Μα ούτε πριν το δημοψήφισμα συμφωνούσατε σύντροφε! Εσεις λέγατε Ναι, αυτοί Όχι και τελικά είπατε Όχι "για να τσιμεντώσετε το Ναι", το οποίο μάλλον έχει ακόμα πολλά μπετά να φάει!
«Στις συνθήκες, όπου η Κύπρος ταλανίζεται από την κατοχή και δίνουμε όλο το είναι μας για να επανενώσουμε τον τόπο και να ζήσουμε ως άνθρωποι μαζί με τους Τ/Κ συμπατριώτες μας, είναι αυτονόητο ότι ναι, θα υλοποιήσουμε ένα κεντροαριστερό, δημοκρατικό πρόγραμμα, φιλολαϊκό πρόγραμμα, φιλολαϊκότερο του σημερινού εάν θέλετε»
Δημήτρης Χριστόφιας | γγ ΑΚΕΛ
Εγώ νομίζω το αυτό που έγινε στο ΑΚΕΛ είναι το μέτρημα των κουκιών! Σου λένε, αφού έχουμε το 50% του ποσοστού της τριμερούς. Γιατί να το δώσουμε πάλι για να βγεί ο Τάσσος; Εμείς δεν έχουμε δικό μας; Λογικότατο. Τώρα τα υπόλοιπα "ιδεολογικά" που εφευρίσκονται κάθε φορά που ένα κόμμα αποχωρεί από κυβερνητικό συνασπισμό ώστε να αποποιηθεί του βάρους των ευθυνών της διακυβέρνησης και να υποσχεθεί την νέα αρχή είναι λίγο βερεσέ. Έτσι κι αλλιώς από τον κυβερνητικό σχηματισμό της αλλαγής τα στελέχη που ξεχώρισαν ήταν τα περισσότερα από το ΑΚΕΛ (ΟΚ, είχαν και την Ακκελίδου!)
«Σήμερα δεν δώσαμε ψήφο στον Χριστόφια, σήμερα δώσαμε πανηγυρικά ψήφο στους αγώνες, στις θυσίες, στο αίμα που έχυσαν οι σύντροφοί μας, στις μάχες του εμφυλίου στην Ισπανία, ενάντια στον φασισμό, στις απεργίες για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σήμερα, τιμούμε ξανά, όπως του αξίζει, τον αγωνιστή κυπριακό λαό».
Δημήτρης Χριστόφιας | γγ ΑΚΕΛ
Μετά και αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι ο Τάσσος από εκεί που ήταν μαθηματικά βέβαιος πρόεδρος και την επόμενη πενταετία, μπορεί να βρεθεί και εκτός δεύτερου γύρου. Αν το ΑΚΕΛ συσπειρώσει αρκετά τους ψηφοφόρους του τότε στον δεύτερο γύρο θα έχουμε Χριστόφια και Κασουλίδη, αν και για την ώρα οι δημοσκόποι λένε ότι το ΑΚΕΛ θα έχει μια διαρροή από τα "Όχι" του προς Τάσσον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οι χαρούμενοι είναι οι του επιτελείου του Κασουλίδη. Διότι κακά τα ψέματα, δεν είχε ελπίδες απέναντι στην τριμερή.




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i para8esi pou ekanes apo pou ine ? 8elo na 3ero pios ine o pio megalos tsoftas tis kiprou !!!

ps Opou akous polous agones krata mikro kala8i

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ναί το ξέχασα, είναι από τις ομιλίες του Χριστόφια στην συνδιάσκεψη. Τώρα το γραφει

Ανώνυμος είπε...

o xristofias ine kretinos !!! an ton 3ananaferis (xoris na ton vrisis) sto blog de prokite na se 3anaepiskefto kai na doso zoi sto kata ta alla boring blog sou !!!

ps ego ime tze kanenas allos tze prin pou mena to tpt meta pou mena to xaos

Ανήρ Πάφιος είπε...

Άρχοντα ήρεμα...

Πάντως χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω εφόσων είναι και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος θα τον ξαναναφέρω στο blog - χωρίς να τον βρίσω εννοείται! Επίσης σου θυμίζω ότι το αντίστοιχο του στην Ελλάδα (σε Xtended Version είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (Αλαβάνος).
Άρα μάλλον είναι πολύ σοβαρότερο που τα αδέρφια του!

Ανώνυμος είπε...

giati na min vrizis ton Xristofia ! Ega8etos ton Sovietikon , spoudagmenos kai megalomenos gia ti sigekrimeni 8esi ! As mas elege etsi o Xristofias oti epitelous ekplironi tin apostoli tou kai tha ton 4ifiza akoma kai go gia tin ilikrinia tou ! Ola ta alla ine fikia kai meta3otes aristeres kordeles !

Tin a3iristi maimou AKA Alavanos ti tin anaferis ??? Etsi opos kounai ta xerakia tou sto i4os ton omon tou opote kani dilosis mou 8imizi kakokourdismeni marioneta !!!

Related Posts with Thumbnails