Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2007

911 σενάρια

Συμπληρώνονται σήμερα 6 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία η «Αμερική δέχθηκε επίθεση» όπως ομοφώνησαν τα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη. Μια επίθεση την οποία είδαν μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι, την αμφισβήτησαν άλλοι τόσοι και δεν πίστεψαν επίσης ακόμα τόσοι. Νομίζω ότι ο καθένας εκ των αναγνωστών του κειμένου αυτού έχει και από ένα σενάριο – εκδοχή για το τί έγινε εκείνη την μέρα και πολλά περισσότερα σενάρια για το γιατί έγινε ότι έγινε. Νομίζω ότι η θεωρία συνομωσίας που αναπτύχθηκε γύρω από την 11η Σεπτεμβρίου και το μέγεθος στο οποίο έφθασε είναι ασύλληπτο. Δεκάδες ντοκυμαντέρ, εκατοντάδες βιβλία, χιλιάδες ιστοσελίδες διερευνούν την «αλήθεια πίσω από την μέρα που άλλαξε τον κόσμο».

Οι ίδιοι οι αμερικανοί σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην Νέα Υόρκη, με ένα ποσοστό 51% επιθυμούν την ενδελεχή διερεύνηση του ακριβούς ρόλου τον οποίο έπαιξε το δίδυμο Μπους – Τσέινυ στο τρομοκρατικό κτύπημα. Περεταίρω 67% δεν πιστεύουν την θεωρία που σκεπάζει την κατάρρευση του ουρανοξύστη 47, κοντά στο WTC, όπου στεγάζονταν και υπηρεσίες της CIA. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρόνο με τον χρόνο αυτά τα ποσοστά αυξάνονται. Συγκεκριμένα, πέρσι το 51% ήταν 37% στην ίδια ερώτηση.

η μόνη αδιαμφισβήτητη πτυχή της 11/9
Τα θύματα.

Η αλήθεια είναι ότι όσα κενά παρουσιάζονται στην ίδια την ιστορία, την έστω επίσημη εκδοχή, της ιστορίας, άλλα τόσα παρουσιάζονται και στα σενάρια. Όπως διάβαζα και σε μια εφημερίδα, ακόμα και πιστεύοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ρίσκαρε κινητοποιώντας τόσες χιλιάδες πρακτόρων και ομοσπονδιακών. «Όταν αποφασίσεις να σκοτώσεις 3500 πολίτες, δεν θα αφήσεις πίσω τόσους μάρτυρες. Κάποιος από αυτούς, αργά ή γρήγορα, θα μιλήσει…»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts with Thumbnails