Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

Τώρα που γυρίζει εκλεγείτε!

Λίγο στο πολιτικό έχει μείνει το blog τον τελευταίο καιρό... Το πολιτικό ιστολόγιο που λέει και ο Ανδρουλάκης, αλλά το έχουν οι μέρες. Και το έχουν σε υπερθετικό βαθμό, κυρίως το παραπολιτικό.

Έβλεπα λοιπόν χθες την εκπομπή του Δημοσιογράφου Μάκη. Και ασχολούνταν με τις απάτες στις σταυροδoσίες κατά τις εκλογές. Το σύντομο συμπέρασμα είναι ότι άλλους ψήφισε ο κόσμος και άλλους έστειλαν τα κόμματα στην βουλή. Κοινώς ασχέτως του πόσες ψήφους λάμβανε κάποιος, είτε με πρόσθετες σταυροδοσίες είτε απλά αλλάζοντας τα νούμερα στις επίσημες καταστάσεις άλλοι έβγαιναν πρώτοι σε σταυρούς και μπαίναν στην Βουλή.

Το θέμα βεβαίως αντανακλά την σοβαρότητα για άλλη μια φορά του κράτους. Την γελοία σοβαρότητα του κράτους, των μηχανισμών του αλλά και των πολιτών που ενεπλέχθηκαν στην διαδικασία. Είναι τραγικό αλλά υποψήφιος έμεινε επιλαχών για 27 ψήφους και μόνο σε ένα Εκλογικό Τμήμα ο συνυποψήφιος τoυ που εξελέγη τελικά βρέθηκε με 20 επιπρόσθετους πλασματικούς σταυρούς. Άλλος υποψήφιος στερήθηκε 1800 σταυρούς κατά την πρόσθεση από "λάθος πράξεις". Ενώ πολλοί βουλευτές βρέθηκαν να παίρνουν σε εκλογικά τμήματα εκατοντάδες περισσότερους σταυρούς από ότι οι ψήφοι των κομμάτων τους στα λόγω τμήματα. Όπως πχ ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τμήμα, ο οποίος έλαβε 97 ψήφους και ο πρώτος υποψήφιος του πήρε 892 σταυρούς ή η ΝΔ με 680 ψήφους περισσότερους σε υποψήφιο από ότι οι σταυροί.

Συνολικά, σταύρωσε τον ένα σταύρωσε τον άλλον, η εκπομπή βρήκε στην περιοχή αττικής πέραν των 18000 πλασματικών σταυρών. Οι περισσότεροι εκ των οποίων πήγαν σε γνωστά ονόματα όλων των κομμάτων. Λιγότερη συμμετοχή στα "λάθη" είχε το ΚΚΕ.

2 σχόλια:

Ανήρ Πάφιος είπε...

Σημειώνω - συμπληρώνω, ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Δημοσιογράφου, ο ΥΠ.ΕΣ θεωρεί σοβαρό το θέμα αυτό και έχει διατάξει ενδελεχή έρευνα. Μάλιστα ανέφερε ότι σύντομα βλέπει (ο Δημοσιογράφος) αλλαγές στην σύνθεση της Βουλής.

Ανώνυμος είπε...

Auta gia sena grX, pou amfevalles gia no8eies stis ekloges!
Pantws, oses kataggelies kai na ginoun, siga min ginei kamia allagi sto mpourdelo, pou oso paei ginetai mpourdelotero!

Related Posts with Thumbnails