Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2007

Plenty-of-universities in Cyprus

Και ξαφνικά από τον ένα μήνα στον άλλο η Κύπρος βρέθηκε να έχει αρκετά πανεπιστήμια σε βαθμό που να μην ξέρει τί να.. τα κάνει! Εκτός του κρατικού "Πανεπιστημίου Κύπρου" με 6 σχολές και 23 τμήματα και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (επίσης κρατικού), από το 2007 λειτούργησε και το 3ο δημόσιο πανεπιστήμιο, στην Λεμεσό, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με 5 σχολές και 10 τμήματα.

Παράλληλα μέσα στον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε και η αναβάθμιση των τριών μεγαλυτέρων κολλεγίων της Κύπρου σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Έτσι πλέον υπάρχουν επιπλέον το Frederic University Cyprus με 6 σχολές και 15 τμήματα, το University of Nicosia (Intercollege) με 4 σχολές και το European University Cyprus (Cyprus College) με 4 σχολές.

Από ότι με ενημέρωσαν από την Κύπρο η νομοθεσία δεν υποχρεώνει τα νέα πανεπιστήμια να είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί πράγμα που άρχισε ήδη να προκαλεί αντιδράσεις στους φοιτητές. Δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω κάπως πιο επίσημα αυτό, γι' αυτό αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας μας ενημερώσει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Koita3ete pws eplyne ton kargioli ton Calderon o Robinson!

http://youtube.com/watch?v=6ZRVYkHDfP4

par...alogos είπε...

Τι άλμα έχει ο τύπος???
Πω!!!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Νομίζω θέλατε να γράψετε κάπου αλλού!!

Ανώνυμος είπε...

???

par...alogos είπε...

Όπα ναι. Έχεις δίκιο...

Related Posts with Thumbnails