Κυριακή, Μαρτίου 09, 2008

4η Ψηφοφορία: Συν εις τον ΣΥΝ

Η ψηφοφορία έχει να κάνει με το νέο πρόσωπο της ανανεωμένης ριζοσπαστικίζουσας αριστεράς στην Ελλάδα. Έχει να κάνει με το πώς βλέπετε την άνοδο του Συνασπισμού στις δημοσκοπήσεις.
Ένα ερώτημα βέβαια είναι και το πόσο αυτή θα κρατήσει, αλλά αυτό μπορείτε να το απαντήσετε και στα σχόλια σας. Για την δημοσκόπηση προτίμησα ως ερώτημα το "πού οφείλεται" κατά την γνώμη σας η αύξηση των ποσοστών.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε ελεύθερη πτώση, με αυτήν του ΠΑΣΟΚ πιο επιταχυνόμενη (!) με ποσοστά γύρω στο 29% και 23% και ο ΣΥΝ στο 18%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Που οφειλεται η ανοδος στα ποσοστα του συνασπισμου;

Στην φθορά του δικομματισμού
4 (23%)
Στην αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ
7 (41%)
Στο παρελθοντικό κόλλημα του ΚΚΕ
5 (29%)
Στην δημοσιότητα που πήρε λόγω Τσίπρα
10 (58%)
Στον Λάκη Λαζόπουλο
10 (58%)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Psifisa oti ofeiletai sti dimosiotita logw Tsipra... alla me provlimatizei i teleutaia epilogi pou evales "file" grXter. Les na yparxoun toso arnia pou na epireazontai politika apo ton Lazopoulo?

Pantws nomizw oti siga-siga 8a apokatasta8oun oi isorropies kai 8a epistrepsei o sinaspismos pisw sto 5-6%

Ιωάννα είπε...

Πιστεύω αρκετοί επιρεάζονται από τον Λαζόπουλο. Από τα 60άρια που παίρνει κάθε φορά όλο και κάποιος θα πιστεί.

Κι εγώ πιστεύω ότι θα πέσουν τα ποσοστά του, αλλά δεν νομίζω να πέσουν κάτω από το 10%, εύκολα.

Unknown είπε...

εγώ πάλι ψήφισα όλες τις επιλογές. η κάθε μια είναι ένα λιθαράκι στην άνοδο του ΣΥΝ.

παρ'όλα αυτά κι εγώ πιστεύω ότι αν αύριο είχαμε εκλογές, πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκέντρωναν τουλάχιστον 65-70% ενώ ο ΣΥΝ θα βρισκόταν ελαφρώς μπροστά από το ΚΚΕ.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εγώ νομίζω ότι ο Λαζόπουλος έχει ένα σεβαστό μερίδιο ευθύνης στα ποσοστά του ΣΥΝ, αλλά πιο σεβαστό μάλλον εχει ο Γιωργάκης και οι γύρω του. Τόσο καιρό στις δημοσκοπήσεις φαιννόταν μια φθορά της κυβέρνησης, που στα αρχικά στάδια ήταν λογική, αλλά αυτή η κατρακύλα στο 29% πρέπει σιγά σιγά να τους έχει ανησυχήσει. Δεν είναι νορμαλ. Από την άλληπαρά την φθορά της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν κέρδιζε αλλά έπεφτε περισσότερο. Αυτοι όλοι οι αηδιασμένοι με τ δυο κόμματα ήθελαν να βρουν διέξοδο. Το ΚΚΕ δεν μπορούσε να είναι σε καμμιά περίπτωση διέξοδος γιατί ζεί όχι στο πρόπερσι αλλά στο 1980. Ο ΣΥΝ από την άλλη και με την προβολή που δέχεται και με αρκετούς λαϊκισμούς και με το νέο πρόσωπο του αρχηγού βέθηκε ώς η ζητουμενη λύση. Τώρα αυτό που πρέπει είναι με σοβαρότητα να δουν πως θα διαμορφώσουν ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Το μοντέλο, "όχι αντιλαϊκά, όλοι στους δρόμους" είναι αρεστό στον κόσμο αλλά με αυτό δεν πρόκειται να κρατήσουν σε ενδεχόμενη εκλογή ψηφοφόρους. Δεν θα ψηφίσεις για κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν έχει κάποια θετική πρόταση για το τί θα κάνει, παρά μονο αρκείται στο "όλοι στους δρόμους"

Ανήρ Πάφιος είπε...

Στο χτεσινό βαρόμετρο του ΣΚΑΪ η ΝΔ λαμβάνει 37,5%, το ΠΑΣΟΚ 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, το ΚΚΕ 7,5% και ο ΛΑΟΣ 4%.Τα ποσοστά προκύπτουν μετά από στάθμιση της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Ανώνυμος είπε...

- iparxi mia sigxisi ton eniwn file grxter ! xrisimopias authereta orous opos px "rizospastiki"
"aristera" ! auta ta lene ta sosialopeda metaxi tous gia na ftiaxnonte !

den iparxi tpt rizospastiko ston SYN vlepe (PASOK resurected , toses fores ton methisan ton ilio pethane apo kirosi tou ipatos o poustis) oso gia to aristera me 8livi pou neoi an8ropoi parasironte apo anoisies kai dipola pou kinounte se fantasiaka epipeda !

kai telos kathos stin ellada ise oti dilonis kai oi pleon trendy fatses dilonoun aristeroi (vlepe lazopoulos) tote sigoura to pragma ine apla mia moda kai ofilete se kathara epikinoniakous logous !

Ανήρ Πάφιος είπε...

"toses fores ton methisan ton ilio pethane apo kirosi tou ipatos o poustis"

Φίλε άρχοντα, νομίζω ζωγράφισες!

Related Posts with Thumbnails