Δευτέρα, Απριλίου 21, 2008

Και άλλη σύσκεψη;

Η υποκρισία και η αγάπη μας να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αγγίζει σιγά σιγά τα όρια του βίτσιου. Είναι απίστευτη η υποκρισία που κρύβεται μέσα στις "συσκέψεις" για μελέτη της κατάστασης και λήψη μέτρων που συγκαλούνται από τους "υπεύθυνους φορείς" όταν συμβεί κάτι.

Για αύριο έχει συγκαλέσει σύσκεψη για την βία και την παραβατικότητα ο πρόεδρος Χριστόφιας. Η αφορμή η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός οπαδού στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ από κουκουλοφόρους. Προφανώς ένα επεισόδιο ενόψει του αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ για το κύπελο. Λόγω μάλιστα του επεισοδίου και των ενστάσεων της αστυνομίας το παιχνίδι αναβλήθηκε για μια εβδομάδα.

Για το θέμα της βίας λοιπόν θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αύριο στο προεδρικό. Το πρόβλημα δεν είναι όμως το να γίνει η σύσκεψη. Ή καλύτερα να γίνει ακόμα μια σύσκεψη. Το θέμα είναι να υπάρξει όντως η αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και όχι να αναζητηθούν οι τρόποι για να κρύψουμε πάλι την κατάσταση πίσω από μια καταδικαστική ανακοίνωση και μια δέσμη μέτρων. Τέτοιες ανακοινώσεις και δέσμες μέτρων που έμειναν ανεφάρμοστα ως δέσμη είναι άλλωστε που έφεραν την κατάσταση εδώ που βρίσκεται.

Είναι η πρώτη παρόμοια σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημήτρη Χριστόφια. Αν όντως υπάρχει η δεδηλωμένη βούληση για λύση του προβλήματος θα φανεί από το αν σε 6-8 μήνες θα συγκληθεί νέα σύσκεψη για μελέτη της κατάστασης και λήψη μέτρων. Και τότε και το χαρτί αυτό θα έχει και πλέον καεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails