Δευτέρα, Απριλίου 28, 2008

Πάσχα Κυπρίων

Τέλος για φέτος το πασχαλινό πρόγραμμα της τηλεόρασης. Τελείωσε και η "Κλεοπάτρα", και η "Ρώμη", και ο "Ναζοραίος", και ο "Σαμψών" με την "Δαλιδά" και η "Σαλώμη". Από την μια οι μίνι σειρές των οποίων τα σενάρια και τους διαλόγους τα έχουμε αποστηθίσει δια της επανάληψης, και από την άλλη η υπόλοιπη καλή τηλεόραση, την οποία τί στο καλό να την κάνεις... Τουλάχιστον φέτος υπήρξε και ανανέωση των μεταδόσεων με την προσθήκη των "Παθών του Χριστού" από τον Mel Gibson.
Υποψήφιος οβελίας
Kατά τα άλλα το Πάσχα κύλησε ομαλά στην Μεγαλόνησο. Λίγοι τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί από τα "έθιμα της Λαμπρής", λίγο οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι. Λίγο οι εθιμοτυπικοί εκκλησιασμοί και το πατροπαράδοτο έθιμο της τροχαίας με το μοίρασμα φλαουνων και κόκκινων αυγών στους οδηγούς. Άντε και του χρόνου.

Τώρα αρχίζουν οι παραδοσιακές προετοιμασίες για την επιστροφή των εκδρομέων και βέβαια τα αυστηρά μέτρα της τροχαίας. Και να μην ξεχάσω τα παραδοσιακά πάντα παιχνίδια, όπως αυτά που αντιγράφουν από μάς και οι αμερικάνοι στις ταινίες τους, σακουλοδρομίες και αυγοδρομίες.

Χρόνια Πολλά εύχομαι, σε όλους και είθε Πάσχα στις ψυχές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails