Τρίτη, Απριλίου 15, 2008

Εκτός κομματικής γραμμής

Ένας κυβερνητικός βουλευτής τολμά να εκφράσει σε κομματικό όργανο την άποψή του για την κυβερνητική πολιτική. Ένας βουλευτής τόλμησε να κατακρίνει την κυβέρνηση για ορισμένους χειρισμούς. Τόλμησε να μιλήσει για την αδικία που νιώθει ο ανώνυμος πολίτης όταν αυτός διώκεται, όρθώς, για κάτι παράνομο που κάνει την στιγμή που αφήνονται να αυθαιρετούν άλλοι πολιτειακοί και οικονομικοί παράγοντες ακόμη και με ειδικούς νομικούς διακανονισμούς.


Επικριτικές φωνές από το κυβερνητικό κόμμα αμέσως πρόθυμα κατέκλεισαν τα ΜΜΕ. Επικριτικές για τον βουλευτή που μίλησε. Όχι επικριτικές για τα όσα ανέφερε. Σενάρια για διαγραφή του βουλευτή, ή για φλέρτ του με το ΠΑΣΟΚ ή ξέρω και εγώ τί επιστρατεύθηκαν αμέσως καλύπτοντας την ουσία των όσως είπε ο βουλευτής. Τί βίτσιο και αυτό! Ένας άνθρωπος, και μάλιστα βουλευτής, μιλά ειλικρινά για αυτά που όλος ο κόσμος βλέπει και εκνευρίζεται (ή τουλάχιστον πρέπει να εκνευρίζεται) και όλο το σύστημα πέφτει όχι για να μας πείσει ότι αυτά δεν ισχύουν, αλλά για να πουν ότι αυτά δεν έπρεπε να ειπωθούν.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το γιατί είπε αυτά που είπε ο βουλευτής. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι αυτά που είπε, για οποιοδήποτε λόγο και αν το έκανε, είναι αληθή και θα έπρεπε για αυτά να παρέμβουν οι επικριτικές φωνές. "Κομματική τάξη και εσκαμμένα", τί θλιβεροί άνθρωποι. Ε, ναι έτσι δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις. Έτσι δεν κάνετε τίποτα.

δείτε Το θέμα όπως το κάλυψε χθες ο ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails