Κυριακή, Αυγούστου 17, 2008

Πες μας τι πίνεις, εσύ και δεν μας δίνεις

Το είδαμε τελικά και αυτό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου. Ο Usain Bolt από την Ιαμαϊκή, σε ταχύτητες ρελαντί στα τελευταία μέτρα της κούρσας του στον τελικό των 100 μέτρων κατάφερε να πάρει το χρυσό και να κάνει ολυμπιακό ρεκόρ! Κάνοντας στο τελευταίο 30άρι "συντήρηση δυνάμεων". Τον είδαμε να κοιτάει δεξιά και αριστερά, να κατεβάζει τα χέρια του και να πανηγυρίζει και μείναμε όταν έκοψε το νήμα στα 9.68 δευτερόλεπτα!
Το σημαντικό βέβαια είναι ότι μόλις τερμάτισε πρώτο μέλημα ήταν να βγάλει τα παπούτσια του και να τα δείχνει στις κάμερες, μην χάσει και ο σπόνσορας. Πρώτα τα παπούτσια και μετά η σημαία της χώρας του.

Το ίδιο διάστημα δίπλα, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο, ο αμερικανός Michael Phelps έβλεπε τα χρυσά μετάλλια να περνούν σαν δίευρα. Κατόρθωσε το 8 χρυσά μετάλλια και 7 παγκόσμια ρεκόρ σε 7 μέρες! Αυτός είναι και ο σούπερμαν. Μας είπε χθες βράδυ ότι τρώει 12000 θερμίδες την ημέρα. Φαγητό για πέντε δηλαδή... Και το τρώει μόνος του. Εκτός όμως από τα σνακ του, επιμελώς δεν αναφέρθηκε στο τί "άλλο" κατεβάζει. Γιατί με 12000 θερμίδες την ημέρα κάθε άλλος θα έκανε μόνο ρεκόρ γκίνες. Στο σωματικό βάρος.

Α, ρε αρχαίο πνεύμα αθάνατο... Καλά 40.

1 σχόλιο:

Ιωάννα είπε...

Α, γι' αυτό έβγαλε τα παπούτσια του και τα έδειχνε?? Και αναρωτιόμουν...

Πάντως αυτό με το ντόπινγκ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο (εδώ και δεκαετίες νομίζω). Γιατί όπως είπε και ο πρόην προπονητής της Μάριον Τζοουνς "Το να περνάς το αντι-ντόπινγκ κοντρολ είναι σαν να κλέβεις γλειφιτζούρι από παιδάκι".

Τώρα για τον Φελπς, και για την κολύμβηση γενικότερα, δεν είναι μόνο θέμα ντοπινγκ. Παίζουν πάρα πολά πράγματα ρόλο. Πχ τεράστιο ρόλο παίζουν τα μαγιό. Χαρακτηριστικά στην κολύμβηση φέτος έγιναν 24 παγκόσμια ρεκόρ (από τα 32, αν θυμάμαι καλά, ολυμπιακά αθλήματα). Δε μπορεί να είναι όλα λόγο ντόπινγκ.

Και Φέλπς νομίζω είναι φαινόμενο.

Παρόλα αυτά, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι όλοι οι μεγάλοι αθλητές σε όλα τα αθλήματα παίρνουν φάρμακα.

Related Posts with Thumbnails