Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2008

Πτώση

Τα κατάφερε τελικα η επανίδρυση του κράτους στην Ελλάδα και βρέθηκε στις δημοσκοπήσεις, εσχάτως, πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή αξίζει στο ότι το τί έγινε είναι ότι η ΝΔ κατάφερε και έπεσε περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι ότι αυτοί ανέβηκαν. Έπεσαν κατά 25% από τα εκλογικά ποσοστά τους, αλλά οι άλλοι, οι γαλάζιοι, έπεσαν "πιότερο", που έλεγε και ο Σημίτης.

Εντυπωσιακό είναι και στο "καταλληλότερος πρωθυπουργός" στις μετρήσεις, το οποίο δίνει πλέον Γιωργάκη. Λίγο ο εξαγφανισμένος πρωθυπουργός, λίγο οι διεθνείς συγκυρίες και αρκετά επικοινωνιακά και ουσιαστικά ατοπήματα οδήγησαν σε καταποντισμό τις μονάδες. Και κάθε πτώση, πάντα, έρχεται με συνέπειες. Αμέσως άρχισαν οι μουρμούρες από διάφορους πρωην υπουργούς, με ήθος και αλληλεγγύη για τους συναδέρφους και την παράταξη. Το καράβι πήρε απότομη κλίση και σαν ποντίκια τρέχουν να σωθουν.

Γενική εικόνα είναι η πτώση. Κανένα κόμμα δεν έχει σημειώσει άνοδο. Όλα πέφτουν. Μιά χαρά ισορροπία. Σε 1, 2, 3 χρόνια στις εκλογές θα επανέλθουν στις επιλογές τους και η ζωή θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails