Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26, 2008

Ο αγώνας διεκόπη

Για δεύτερη φορά φέτος διεκόπη αγώνας στο παγκύπριο πρωτάθλημα Α΄ΚΑτηγορίας. Στην τελευταία αγωνιστική, ο αγώνας Απόλλων - Ομόνοια διεκόπη στο 90+ (σκορ 0-2) αφού άναψαν πυρσοί στην κερκίδα του Απόλλωνα. Η όλη κουβέντα που άνοιξε στην Κύπρο αφορούσε το αν έπρεπε ή όχι να διακοπεί ο αγώνας και αν η αστυνομία ή ο διαιτητής τον διέκοψε. Αυτό απασχολεί πολλούς, αλλά όχι εμένα.

Όλοι συμφωνούν στο ότι είχαν διαπιστωθεί παραβατικές συμπεριφορές στην κερκίδα του Απόλλωνα οι οποίες οδήγησαν την αστυνομία στο να χαρακτηρίσει επικίνδυνη τη συνέχιση του παιχνιδιού, αλλά η απόφαση, λένε, ήταν του διαιτητή. Μέχρι εδώ καλά.

Γιατί η αστυνομία έμεινε θεατής, ούτε καν αφού απομάκρυνει δυνάμεις της από το γήπεδο, στην τέλεση παραβατικών πράξεων στην κερκίδα; Εύλογη ερώτηση. Ο υπουργός λέει ότι μια απόπειρα επέμβασης της δύναμης για να συλληφθούν οι παραβάτες θα οδηγούσε σε εκτεταμένα επεισόδια. Το δέχομαι και αυτό, αν και πραγματικά είναι ζήτημα για τις αρχές ασφαλείας αυτό το περιστατικό. Η αστυνομία δηλώνει ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στους οπαδούς, οι οποίοι κάνουν πράγματα που η αστυνομία χαρακτηρίζει επικίνδυνα.

Τέσσερις μέρες μετά τον αγώνα όμως και ενώ το στάδιο έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης η αστυνομία ακόμα να προχωρήσει στον έλεγχο οποιουδήποτε παρανομούσε εκείνο το απόγευμα στην κερκίδα του Τσιρείου σταδίου, κατά τρόπο που έκανε την συνέχιση του αγώνα (για τα 2 λεπτά που έμεναν) επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails